A Nemzetiben megsérült színész újra próbál.

A Játékszínben tér vissza a a világot jelentő deszkákra a közel egy éve a Nemzeti Színház előadásán súlyosan megsérült Horváth Lajos Ottó – tudta meg a blikk.hu.

Nagyon komoly sérülést szenvedett

Beszámoltunk arról, hogy tavaly novemberben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó 3 métert zuhant a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia című előadásán. A vizsgálat és a nyomozás azóta is tart, azonban amíg nincs eredmény, addig

a kártérítést sem utalják a színészeknek.

Mint korábban megírtuk, a Nemzeti Színházban félbeszakították a Rómeó és Júlia című előadást, mert baleset történt a színfalak mögött. Két színész súlyosan megsérült, kórházba kellett szállítani őket. Később kiderült, a sérülések miatt műtétre volt szükségük.

Egy év után állhat újra színpadra Horváth Lajos Ottó

Hétfőn tartották a Játékszín legújabb darabjának olvasópróbáját, ahol kiderült:

a körúti teátrum igazán nagy dobásra készül.

Sőt, nem is egyre: rögtön kettőre. December 7-én mutatják be ugyanis Dan Brown, A Da Vinci-kód című világsikerű regényének színpadi változatát, amelyben

Horváth Lajos Ottó is visszatérhet a közönség elé.

Komoly kihívás a Játékszínnek

A színház 50. jubileumi premierjében a népszerű színész Jacques Sauniére-t alakítja, akit ugyan a történet elején megölnek, a darab során meghatározó személye emlékképként fel-felbukkan.

„A regényt sajnos nem olvastam, de a filmet láttam, az olvasópróbán pedig kiderült számomra a szövegkönyvből, hogy a darab megvalósítása komoly kihívás a színháznak és a rendező, Szente Vajknak”

– fogalmazott el az olvasópróbán Horváth Lajos Ottó.

A színész, aki egy évig a testi felépülésére koncentrált, nagyon várja már a munkát a rendezővel és a többi szereplővel.

„A jelmezek és látványvilág nagyon tetszenek, az általam játszott karakter – Jacques Sauniére – pedig végigkísérti a főszerepeket játszó Gubik Petrát és Kolovratnik Krisztiánt. Külön öröm volt számomra, hogy

a társulat és az igazgató barátsággal és szeretettel fogadott”

– tette hozzá.