Termálvizeink titka: így kell fürdeni a maximum gyógyhatás érdekében

Használjuk ki gyógyvizeinket!

Termálvizeink titka: így kell fürdeni a maximum gyógyhatás érdekében

Sokan küszködnek térdízületi, mozgásszervi betegségekkel, amikre a termálvíz megfelelő gyógymód. Most a szakorvos megosztotta, hogyan lehet még hatékonyabbá tenni a gyógyító folyamatot.

Fontos azonban megjegyezni, hogyan a gyulladásos reuma aktív időszakában inkább kerülendő a gyógyvizek használata. A betegség inaktív állapotában azonban már enyhülést hoz a meleg termálvíz.

A térdízületi betegségeknél pedig a szakorvos szerint arra is érdemes odafigyelni, hogy hogyan használjuk a melegvizet. Elősegíti a javulást, ha a betegek járkálnak, kisebb sétákat tesznek fürdőzés közben, fokozatosan növelve a távokat. Ugyanis a vízben könnyebb mozogni, és ilyenkor könnyebben átmozgathatóak a problémás testrészek.

Az összes gyógyvíz hatékony gyógymód, azonban ha ki kellene emelni egyet, a szakorvos a kénvizes fürdőt ajánlja a térdízületi fájdalmakkal élőknek. A kénes víz ugyanis erőteljes gyulladáscsökkentő és porcerősítő tulajdonságokkal bír.

Fontos megjegyezni azok számára, akik még nem jártak kénes vízű gyógyfürdőben, hogy egyeseknél allergiás reakciót válthat ki a kén, ezért nem mindenkinek ajánlott.

Forrás: termalonline.hu