Összeférhetetlenségre hivatkoztak, ezért kellett távoznia.

A szekszárdi képviselő-testület csütörtöki ülésén felmentették a polgármesteri tevékenység alól Ács Rezsőt – értesült róla 24.hu az Éljen Szekszárd frakcióvezetőjétől, Bomba Gábortól.

A döntést azért hozták meg, mert Ács 2017-től az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanács elnöki tisztségét is magáénak tudhatja, így havi 300 ezer forintos pluszjövedelemet könyvelhet polgármesteri fizetése mellett.

Az önkormányzati törvény szerint a polgármesteri tevékenységgel összeférhetetlen a feladat, Ácsnak 30 napja lett volna a törvényen kívüli helyzet megszüntetésére, ennek azonban nem tett eleget. A képviselő-testület végül úgy döntött, hogy megszünteti Ács polgármesteri jogviszonyát.

A városvezetői feladatokat mostantól mostantól Gyurkovics János alpolgármester látja el a választásokig. A Fidesz-többség által a parlamentben elfogadott friss törvény szerint a voksolásig tartó egy évben nem lehet időközi választást kiírni.

A döntést az információk szerint nem csupán az ellenzéki képviselők, hanem a fideszesek is támogatták. A városvezetőnek 5 napja van arra, hogy bírósághoz forduljon jogorvoslatért, azonban kevés esélye van a sikerre. A törvény ugyanis kimondja, hogy a polgármesteri tisztség mellett

nem lehet más kereső foglalkozása

a településvezetőknek.