A párt szerint a kormányzat eközben nem foglalkozik a magyar emberek mindennapi problémáival.

A fideszes oligarchák kastélyokkal urizálnak, hogy még messzebb kerüljenek a magyar nép megpróbáltatásaitól – erről a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, az árnyékkormány szóvivője beszélt vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kálmán Olga közlése szerint Lázár János minisztériumától származik az ötlet, hogy az eddig

a magyar állam vagyonát képező kastélyokat ingyen fogják osztogatni a „fideszes kegyelteknek”,

hivatalosan hogy hatékonyabban lehessen közcélokra hasznosítani az épületeket. Mintha bárki el tudná képzelni, hogy Mészáros Lőrinc vagy Tiborcz István nem nyaralónak vagy kastélyszállónak fogja használni azokat – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus azt mondta: felháborító, hogy miközben az orbáni infláció okozta áremelések napról napra jobban sújtják a magyarokat, a fideszes oligarchák kastélyokkal urizálnak,

„magánrepülőget használnak, homárt esznek, rénszarvasra vadásznak a lopott közpénzből, most pedig kastélyokat kapnak, ingyen, miközben egy cseppet sem érdekli őket, hogyan élnek a tisztességes magyarok”.

Orbánék magukkal foglalkoznak, a Dobrev Klára vezette árnyékkormány az emberekkel: „mi azért dolgozunk, hogy letörjük az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek” – jelentette ki Kálmán.