Ez még a szokásosnál is cikibbre sikerült.

„Magyarországon hány óvodásokat érintő nemátalakító műtétet végeztek el az elmúlt 5 évben?”

– tette fel a kérdést még május végén a Párbeszéd képviselője, Mellár Tamás. Hozzátette: egy aggódó állampolgár kérdését tolmácsolja az Orbán-kormánynak.

Továbbá ironikusan arról is érdeklődött:

„Hány darab ilyen jellegű műtét maradt el az Önök harcának sikerei miatt?”

Rétvári Bence belügyminisztériumi államtitkár válaszából azonban mindenre érkezett válasz, csak éppen a két kérdésre nem.

Rétvári szerint az LMBT-lobbi káros (?) hatásai már egész Európában érezhetők

– egyébként a fideszes politikus Mellár Tamást is „gunyoros LMBT-lobbistának” titulálta az ártatlan érdeklődését követően.

Felsorolása szerint Dániában 2016-hoz képest megduplázódott azoknak a gyermekeknek a száma, akik nemátalakítást szeretnének – bár nem tudni, mire hivatkozott. Továbbá Svédországban is egyre több kislány tartja magát kisfiúnak, és ott 18-szor több kiskorú kért nemi átalakítást 5 év alatt – állította Rétvári.

Az államtitkár által belengetett statisztikák között azonban nem volt szó – a kérdésben is szereplő – magyarországi adatokról.

„Magyarországon a baloldal is teret adna a gyermekeket célzó LMBT-propagandának. Fekete-Győr András nyíltan kimondta, hogy beengedné a transznemű embereket az óvodákba, iskolákba szexuális felvilágosítást tartani. Szerinte ezzel semmi probláma (sic!), hiszen mint mondta: >>sokszínű ez a XXI. század<<.

Kifejtette azt is, hogy szerinte nem csak a szülő feladata a felvilágosítás,abban nagy szerepe kell legyen az iskoláknak is. Magyarországon azonban elsőként Európában az emberek elmondhatták a véleményüket, és nem a politikai elit, hanem a magyar emberek mondhattak ítéletet arról, hogy mit gondolnak a gyermekvédelemhez kapcsolódó kérdésekről. „

– utalt a politikus a kormány népszavazására, valamint ismételte , miszerint ez is a baloldal műve, de Rétvári azt is megjegyezte, hogy hiába próbálják nevetségesség tenni a gyermekvédelminek nevezett népszavazást, szerinte a magyarok véleménye „egyértelmű”.