Ha nem szüntetik meg a jogsértéseket, be is zárhatják az üzemet.

Hulladékgazdálkodási bírság megfizetésére kötelezték a bátonyterenyei akkumulátorfeldolgozót, mert egyes hulladéktípusok esetében az engedélyében meghatározotthoz képest csaknem 1600 tonnával többet gyűjtött és hasznosított a tavalyi évben – közölte a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal.

A kormányhivatal rendszeresen ellenőrzi a vállalkozást, az elmúlt két évben az ismételt jogsértések miatt kiszabott bírságok összértéke

már a 100 millió forintot közelíti.

A bírság mellett a hatóság az üzem bezárását is elrendelheti, amennyiben nem szüntetik meg a jogsértéseket – olvasható a közleményben.

A hatóság az ismétlődő esetekre tekintettel a lehető legszigorúbb büntetéseket alkalmazta, legutóbb májusban szabott ki 31 millió forintos bírságot a vállalkozásra.

Június végén lakossági fórumot tartottak a bátonyterenyei lakosok a helyi művelődési házban azért, hogy a település határában üzemelő akkumulátor-újrahasznosító üzem körüli problémákról beszéljenek. Itt történt az is, hogy a vizsgálat során az ellenőrök bőr- és nyálkahártya irritációt tapasztaltak, valamint erős, a telephelyen kívül is érezhető oldószerszagot is feljegyeztek.

A kormányhivatal a többszöri és visszatérő helyszíni ellenőrzéseken feltárt problémák miatt

eddig öt alkalommal szabott ki hulladékgazdálkodási bírságot a cégre.

(MTI / mfor.hu nyomán)