A férfi gerincsérülést szenvedett, a sürgősségi osztályra szállították.

Lebénult egy munkás, akire rázuhant egy cölöpöző gép egyik alkatrésze csütörtökön, a debreceni CATL akkumulátorgyár építkezésén – közölte az RTL Híradó.

Információik szerint a férfi egy oszlopfúrónál dolgozott, amikor a baleset érte, amelynek következtében súlyosan megsérült. A csatorna úgy tudja, az egyik meghibásodott alkatrész, – amelynek súlya legalább 30 kiló – a munkásra esett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatott: a férfi gerincsérülést szenvedett, fájdalomcsillapítás és teljes teströgzítés után

a sürgősségi osztályra szállították.

A CATL vállalat szintén megerősítette: az egyik munkást baleset érte a leendő üzem területén.

A helyszínre kivonultak a kormányhivatal munkavédelmi ellenőrei és a rendőrség is. A portál tőlük azt a választ kapta, hogy

az ügyben nem indult eljárás.

A beruházó úgy látja, az előzetes vizsgálatok alapján senki nem hibázott, a munkagépen minden előírt munkavédelmi és biztonsági felülvizsgálatot elvégeztek. Ugyanakkor vizsgálják a meghibásodott alkatrész gyártójának a felelősségét, illetve soron kívül ellenőrzik a cölöpözőgépeket.

A munkás többszörös csigolyatörést szenvedett,

azonnal megoperálták a debreceni klinikán. A kórház tájékoztatása szerint állapota stabilizálódott, de bénulás alakult ki nála. További részleteket a férfi állapotáról nem közöltek. Ami biztos, hogy a férfinek rehabilitációra lesz szüksége.

A 3000 milliárd forint értékű CATL akkumulátorgyár első ütemét jelenleg 100 hektárt meghaladó területen építik Debrecenben. A balesetet szenvedő férfi a csatorna információi szerint a kezdetektől fogva ezen az építkezésen dolgozott.

Videó:

(Címlapkép: illusztráció / haon.hu)