A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival szemben, akik két hónappal ezelőtt, a Teréz körútnál segítségüket ajánlották egy földön ülő férfinak, azzal a szándékkal. Valójában azonban csak ki akarták használni, hogy a férfi erősen ittas, ugyanis miután felsegítették és egy közeli megállóba kísérték, kifosztották.

A Teréz körúton történt

A vádirat szerint a férfiak 2023. július 8-án, reggel a 6. kerület, Teréz körúton felfigyeltek a járdán ülő, piás férfire, és elhatározták, hogy megpróbálnak tőle értékeket szerezni.

Színlelt segítség

Ezután a férfihoz léptek, majd segítségnyújtást színlelve, az egyik vádlott felsegítette őt a földről, miközben a társa – értékeket keresve – megtapogatta a férfi kabátzsebét.

Átkísérték a zebrán, aztán kifosztották

Ezt követően az elkövetők átkísérték a férfit a zebrán, majd a közeli villamosmegállóhoz mentek, ahol leültek úgy, hogy a vádlottak a sértettet közrefogták. Az egyik vádlott ekkor kihasználva azt, hogy a férfi ittas, kivett a ruhájából 1000 forintot és egy sörnyitót, amit zsebre tett. Társa figyeléssel biztosította az elkövetést.

A térfigyelő szolgálat munkatársai azonban észlelték és figyelemmel kísérték a két férfi akcióját, majd a rövid időn belül helyszínre érkező járőrök elfogták őket. A két férfinál meg is találták az elvett pénzt és a sörnyitót.

Mehetnek a börtönbe

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség a két férfit kifosztás bűntettével vádolja, és velük szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

Mindent felvett a kamera

A döbbenetes kifosztásról egyébként felvétel is készült, amin jól látható, hogy a két tettes összebeszél, mielőtt segítséget színlelve odamennének a részeg férfihoz.

Nem sejtették

A videón továbbá az is látszik, hogy egyikük felsegíti a férfit a földről, miközben a barátja a megtapogatja a kabátzsebét. A kifosztás is tökéletesen látható, bár a két férfi valószínűleg nem sejtette, hogy tettüket kamera rögzíti. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó: