Nem válogatták meg a szavaikat a helyiek.

Csütörtök este mutatták be a szlovén Andrada nevű cég képviselői az alsózsolcaiaknak a településen épülő új akkumulátorgyár még üresen álló gyártócsarnokát egy fórum keretében. A lakosokat diavetítéssel igyekezték meggyőzni, hogy az ide épülő újabb gyár milyen jó lesz nekik. Amikor a megjelentek viszont kérdéseket tehettek fel, elszabadult a pokol – tudósított az eseményekről az Északhírnök.

A fórum elején rögtön bekiabálások fogadták az Andrada cég vezetőit.

„Menjetek haza, menjetek a k*rva anyátokba!”

– ordították többen.

„Kinek a keze van ebben? Ki engedélyezte?”

– hangzott el többször a kérdés.

„Kérdem én, ki volt az az őrült, aki egy veszélyes anyagokat feldolgozó céget akart hozni pont ide,

egy védett vízbázis felé?”

– kérdezte dühösen egy idős férfi.

Mint kiderült, a gyár megépülését maga a polgármester is ellenzi. A gyár ellen érvelők legfőbb kifogása az volt, hogy

a terület szigorúan védett vízbázison fekszik.

A portál beszámolója szerint nem sokon múlt, hogy meg is verjék az Andrada cég képviselőit, ugyanis a biztonságiaknak kellett közbelépniük a fórum végén.

Szijjártó Péter a héten jelentette be: „a világ legmodernebb technológiájú akkumulátor-újrahasznosító üzemét építi meg a szlovén Andrada-csoport Alsózsolcán, tízmilliárd forintnyi értékével ez minden idők legnagyobb szlovén beruházása Magyarországon”.

A külügyminiszter azt is közölte: a cég ezzel a tízmilliárd forint értékű beruházással évi tízezer tonna akkumulátort lesz képes újrahasznosítani Alsózsolcán. A kormány a projektet 4,7 milliárd forinttal támogatja.