Mindenki döntse el magában, hogy ez jó vagy rossz.

Valószínűleg neked is van olyan ismerősöd, aki hosszú ideje szingli, pedig semmi oka nem lenne rá. Manapság sokan nem sietik el a családalapítást, illetve nehezen kötelezik el magukat. Egyre több okos nő választja az egyedüllétet. Az amerikaiak 50,2%-a egyedülálló, Magyarországon több mint 1,15 millió szingli nő él. A kiváltó okok pedig mélyebbre nyúlnak vissza, mint gondolnánk.

1. A modern nők függetlenek:

A nők megharcoltak a jogaikért, és kivívták azt, hogy dolgozhassanak, érvényesülhessenek bármilyen szerepkörben a világban. A modern nő pénzügyileg független, így sokkal kevesebb segítségre szorul. Ha nehéz fizikai munkáról is van szó, ki tud fizetni egy szakembert, megelőzve azt, hogy a férjére kell várni, míg megcsinál valamit.

2. Egyre jobban becsülik szabadságukat és szabadidejüket:

Egyre jellemzőbb, hogy a nők munka után nem haza sietnek főzni és a gyerekek után pakolni, hanem több időt szakítanak magukra, elmennek fodrászhoz, fejlesztik magukat, avagy megisznak egy kávét a barátnőjükkel.

3. Érzelmileg stabilabbak:

A viccek, amelyek az egyedülálló macskás nőkről születnek, valójában nem is viccek. Egyre több a tanult, érzelmileg stabilabb nő, akiknek a férfiakkal egyenlő esélyt kínál a világ az önmegvalósításra. A nők így sokkal stabilabbak, és nem félnek, hogy „nem fognak elkelni”, inkább többet várnak a megfelelő férfira.

4. A modern nők szeretik az alternatív kapcsolatokat:

Manapság könnyebben felvállalják és megvalósítják a nők a nem szokványok kapcsolataikat, nem kell annyira tartaniuk a megvető beszólásoktól. Gyakrabban kötik össze életüket egy másik nővel, illetve választanak számukra kényelmes megoldásokat.

5. A modern nőknek magasabbak az elvárásaik:

Egy sikeres nőnek nagyobbak az elvárásai. Olyan férfit választ, aki a jelenlegi életét már csak jobbá teheti.

6. A férfiak jobban félnek az okos és szép nőktől:

Olyan nőt, aki sikeres és csinos, nagyobb félelemmel közelítenek meg a férfiak, hiszen senki nem szereti a visszautasítást, illetve egyből azt hiszik, hogy egy ilyen nő nem lehet független. A nők pedig nem kezdeményeznek sok esetben, mert az életük többi területén már így is sokat tesznek.

7. A modern nők már nem hisznek a tündérmesékben:

A nőknek a modern, fogyasztói társadalomban kisebb a bizalma a férfiak iránt, félnek hogy összetörik a szívüket. Azonban a klasszikus mesék helyett, ahol a hercegnek kell megmenteni a királylányt, manapság a filmekben bemutatott sikeres, önálló nők is egy lehetséges alternatíva.

Mindenesetre vannak gondok manapság a párkeresés terén.