Nem semmi volt!

Elitiskolák tanulóit is maga mögé utasította egy helyesírási versenyen egy hetedikes nógrádi diáklány. A karancslapujtői Paulik Krisztina 100 százalékos eredménnyel nyerte meg a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét, amihez még hasonlót sem ért el senki a nógrádi kis faluban.

Krisztina a felső tagozatosoknak szóló Simonyi Zsigmond-versenyről már alsósként hallott, negyedik osztályosként el is indult rajta, de túl fiatal lévén a megyei fordulóra a szabályok szerint nem juthatott tovább. Alig várta, hogy ötödikesként végre megmérettethesse magát, és igencsak letört volt, amikor néhány pont veszteséggel a Kárpát-medencei döntőben „csak” ötödik lett. A következő két évben azonban már rutinos versenyzőként mindenkit maga mögé utasított, teljesen hibátlan dolgozattal.

„Kicsit azért haragszom, mert az iskolai fordulón a 100-ból csak 99 pontot értem el, hosszú ű-vel írtam egy szót, amit röviddel kellene. Jövőre ezt az eredményt is szeretném javítani” – mondja halálosan komolyan a lány.

„Május 28-án tizenkilencedik alkalommal rendezték meg az ELTE Bölcsészettudományi Karán a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét. A nemzetközi versenyt a Magyar Nyelvtudományi Társaság és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szervezi öt határon túli magyarlakta területről és Magyarországról érkező, felső tagozatos diákok számára. 141 diák és több mint 250 fő kísérő, tanár, szülő, családtag vett részt 2016-ban a rangos döntőn.”

Az anyukája is nagyon örül a sikerének és hogy ennyire szorgalmas, de szeretné ha lánya kicsit még gyerek maradna. Tervei szerint a lány az ELTE-n folytatja tanulmányait, magyar és történelem szakon, hiszen azok a kedvencei. Az eredmény az idő távlatából nézve is kiemelkedő, és máig emlékezetes, reméljük, a kislány azóta is sok sikert ért el! A Romasajtóközpont által készített videót itt tekintheti meg.