Legalábbis illene utánanézni a dolgoknak.

Írásbeli kérdéssel fordult az LMP-s Csárdi Antal a legfőbb ügyészhez. Polt Péternek arra kellett volna válaszolnia:

„Indul-e büntetőeljárás Pesty László nyilatkozata következtében?”

Csárdi Antal így indokolta a kérdését:

„Az ismert jobboldali producer és rendező, Pesty László az elmúlt hetekben több olyan állítást is megfogalmazott, amik alapján

megalapozottan feltételezhető, hogy a közpénzekkel kapcsolatos bűncselekményeket követtek el ismeretlen személyek és tettesek.

Pesty László nyilatkozatai alapján tehát bűncselekmények gyanúja áll fenn.”

Pesty a hetekben a „Lölő-jelenségről” nyilatkozott. Mint mondta:

„tehetségtelen, büdös lábú, alanyt állítmánnyal egyeztetni nem tudó, végtelenül ostoba, ízléstelen és tehetségtelen emberek zsarolás és más Btk.-s bűncselekmények útján ráteszik a kezüket sikeres vállalkozásokra – a jelenlegi hatalomnak módjában áll eltávolítani, kimetszeni, mint egy rákos daganatot”

A producer közölte, tud olyan bizonyítékokról, videó-és hangfelvételekről, amelyek
alapján beazonosíthatók az említett bűncselekmények. Hozzátette, ezek nagyságrendileg akkorák, mint az elkövetőik, sőt, a bűncselekményeket egy gombnyomással elő lehet varázsolni.

Csárdi kérdésére Polt Péter úgy reagált: a rendészetért felelős miniszter – azaz Pintér Sándor – rendelkezik hatáskörrel a válaszadásra, miszerint Pesty László augusztus 23-i nyilatkozata után indul-e nyomozás vagy sem.

Kapcsolódó cikk:

Ez kemény: Homonnay Gergely tisztázatlan halálára figyelmeztették a fideszes bűnözőkről bizonyítékot ígérő Pesty Lászlót