Évek óta tartó betegség, depresszió és több családi probléma is kínozta azt a 16 éves fiút, aki még januárban ugrott ki egy panelház 10. emeletről, Budapesten.

Tamás édesanyja szeretné mások tragédiáját megelőzni, ezért részletesen mesélt arról, mi vezetett az öngyilkossághoz.

Apukájánál volt vendégségben

Tamás éppen az édesapjánál volt, amikor minden előzmény nélkül megtörtént a tragédia. Felment a legfelső szintre, kinyitotta a szemétledobó mellett lévő ablakot, majd leugrott. A fún sokan próbáltak segíteni, de a 30 méteres zuhanást nem élte túl.

Azt hitték a szomszédok, hogy karambol történt

A fiatal összetört testét egy házaspár vette észre, akik éppen kutyát sétáltattak a kislányukkal. A lakók közül többen egy óriási puffanást hallottak, és először arra gondoltak, hogy két autó ütközött össze.

Az újraélesztésben segédkező lakó a lapnak elmondta, hogy a fiún nem látszott semmiféle külsérelmi nyom. Miután az idősebb férfi leért az emeletről, a házaspárral együtt értesítették a mentőket, majd hamarosan a fiú édesapja is megjelent, aki szintén segíteni próbált a magatehetetlen fiatalon.

Sok problémával szembesült

„Tamás életében számos probléma összeadódott. Az édesapjával három évig húzódott a sajnos kissé hangosra sikerült válásunk. A fiam mellkasi aszimmetriával született. 4-5 éves korában közölte az orvos, hogy amikor a szervezete fejlődésnek indul, az állapotából komolyabb problémák is adódhatnak” – mondta az elhunyt fiú édesanyja, Ágnes.

Fájdalmai voltak

Ahogy Tamás növekedett, a bal oldala egyre inkább elkezdett befelé, a jobb oldala kifelé nyomódni. A bordák a fiú tüdejét is folyamatosan nyomták, ami állandó fájdalommal járt. A fiú alig tudott állni, és ülni, és csak a bal oldalán volt képes feküdni. Ennek ellenére nem mentették fel testnevelésből, igaz, a tanár toleráns volt.

21 éves korában műthették volna meg

„Az orvosok kijelentették, hogy amennyiben Tamás nem kerül életveszélybe, csak 21 éves korában műtik meg, ugyanis az operáció kockázata túlságosan nagy az adott kor előtt. Attól lehetett tartani, hogy a beépített lemez spontán benyomódhat a mellkasban és átszúrhatja a tüdőt” – mondta a gyászoló édesanya.

Szégyellte külsejét

A fiút zavarta a kinézete, ezért csak a mellkasát takarva volt hajlandó bárhova elmenni. Depressziós lett, de nem akart pszichológushoz járni. Édesanyja úgy gondolja, ha időben értest volna az online terápia lehetőségéről, megelőzhető lett volna a tragédia.

Válás után is együtt kell működni

„Akármilyen konfliktus is felmerül egy házasságban, muszáj együttműködni, hiszen annak hiányát mindenképpen a gyermek sínyli meg a legjobban. Mindig törekedni kell a legharmonikusabb együttműködésre. A fiam nem szeretett volna választani köztem és az apja között, hiszen mindketten közel álltunk hozzá” – fogalmazott Ágnes.

Komolyan kell venni a szavakat!

„Mindenkit arra kérek, ha azt veszi észre a gyermekén, hogy hirtelen fogyni kezd, nincs étvágya, sápadtabb a bőre, és az öngyilkosságot emlegeti, hallja meg a vészharangot! Tamás azt mondogatta, hogy inkább meghalna, minthogy olyan életet éljen, ami rá várhat. Sajnos, nekünk nem sikerült megakadályoznunk az öngyilkosságot” – mondta Ágnes a Borsnak.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Forrás: kékvillogó.hu