Krisztina és férje, Zoltán elképesztő tettrekészséggel oltották el a családi házuk erkélyén felcsapó háromméteres lángokat.

Kevesen múlott, hogy tragédiát okozzon egy bedugva hagyott ventilátor egy családi házban Székesfehérváron. A szülők rendkívüli lélekjelenlétről tettek tanúbizonyságot, amikor az erkélyen felcsapó, majd szempillantás alatt tovább terjedő háromméteres lángokat eloltották. Eközben a saját testi épségüket kockáztatva megmentették gyermekeiket is.

Háromméteres lángok robbantották be az ablakot

„Hajnali négy órakor arra ébredtünk, hogy a kétszintes családi házunk teraszán a teraszajtó ablaka berobbant a földszinten. A férjem a földszinten aludt, azonnal kirohant a házból, és azt látta, hogy a terasz háromméteres lángokban áll” – mondta Krisztina.

Hamar továbbterjedt a tűz

„Felordított a férjem, hogy azonnal fussunk ki a házból. Rögtön lerohantam az emeletről és láttam, hogy a lángok már a nappaliba csapnak be” – tette hozzá.

Szakszerű eljárás

Az édesanya felkeltette a gyerekeket, kiküldte őket az épületből biztonságos helyre és hívta a tűzoltókat. Ez idő alatt a férje a kerti csaphoz csatlakoztatott slaghoz rohant, hogy próbálja a lángokat megfékezni.

A függönyök is elolvadtak

„Azonnal nekiláttunk az oltásnak; addigra már a lángok elolvasztották a függönyöket és megégették az ülőgarnitúránkat is. A terasz tetején a ragalját nyaldosták. Minden helyiségben tűzjelző van, ezek akkor már jeleztek is. Én berohantam a porral oltóért, a férjem pedig egyfolytában locsolta a ház falát, hogy ne terjedjen befelé a tűz. Próbáltuk megmenteni az otthonunkat” – mesélte az anyuka a Ripostnak.

Mindenki figyeljen oda!

A szülők bátorságának és lélekjelenlétének köszönhetően, sikeresen megfékezték a tüzet, még a tűzoltók kiérkezése előtt. Az apa és az anya az oltás közben kisebb égési sérüléseket szenvedett, a gyerekeknek az ijedtségen kívül nem lett bajuk. A családnak szerencsére van házbiztosítása, így rendbe tudják majd hozni az erkélyt és a háznak azt az oldalát, ahol kormos lett. Azt üzenik: mindenki figyeljen oda, ne felejtse bedugva elektromos készülékeit, és tartson otthon porral oltó készüléket!

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu