Nem semmi!

Mostani túrája során az El Caminó-t is teljesítette biciklijével 12 nap alatt, majd tovább kerekezett a távoli tájakon.

Egy pécsi nyugdíjas kerékpárjával 7500 kilométer hosszú túrát tervezett letekerni, amit 105 nap alatt szeretett volna teljesíteni, azonban már most túlteljesítette magát: 7800 km-nél és 96 napnál tart , egy hét biciklizéssel elérheti a 8500 km-t is. Eperjesi József sok-sok élmény után most hazafelé tart Magyarországra, írta a Pécs Aktuál.

A 68 éves férfi 2019-es nyugdíjazása óta, évente 15-16 ezer kilométert teker le. A jelenlegi, 105 napos túrája a leghosszabb.

„A nyugdíjazásom évében 74 nap alatt 6030 km-t tettem meg két keréken Pécstől az Atlanti-óceánig, majd vissza Svájcon és Németországon keresztül jöttem”

– közölte a portállal Eperjesi József, akit Prága közelében értek el telefonon.

A pécsi nyugdíjas mostani túrája során az El Caminót tekerte le 12 nap alatt, majd tovább bringázott a távoli tájakon.

„Öten kerekeztük végig az El Caminót, majd a társaim autóval hazaindultak. Én viszont kerékpárral délnek vettem az irányt és elmentem a Gibraltári-szorosig. Utána Madridon és Andorrán keresztül indultam a La Manche csatorna felé, de itt sem álltam meg. Az Északi-tengert érintve indultam vissza délkeletnek, majd keletnek” – meséli a férfi.

József reggel kolbásszal, szalonnával és kenyérrel kezdi a napot, ez adja az energiát neki.

Nem, nem hiszek a müzliben és a zabban. Az csak gyomortöltőnek jó, de nekem nem az adja az energiát – válaszol nevetve arra a kérdésre, pontosan mivel is táplálkozik reggelente. – Megiszom az egy liter teámat, megeszem a kolbászt, a szalonnát és kenyeret, majd elindulok. De nem úgy kell ezt elképzelni, hogy lóhalálában tekerek. Volt már, hogy 250 kilométert mentem nagyobb pihenés nélkül, de mindig a túrázás öröméért hajtok – mesélte.

Nagyon vendégszeretőek vele.

– Sokszor alszom ott, ahol épp elfáradok vagy rám sötétedik. De ki kell hangsúlyoznom, hogy az emberek nagyon jók hozzám és kedvesek. Sokan vendégül látnak – meséli a kalandjait a pécsi nyugdíjas, aki egy héten egyszer alszik szállóban.

József elmondta, az utazással még olcsóbban kijön egy hónapban, mintha otthon élne, körülbelül az otthoni rezsit is beleszámolva 200-300 ezer forintot költ el. Boldog családos ember, két felnőtt fia van, de a feleségével már megszokták, hogy hosszabb időket külön töltenek.

Eperjesi József szeptember 23-ára szeretne Magyarországra érni, mert Szobon egy 90 kilométeres teljesítménytúrával akarja levezetni a 105 napos és 8500 kilométeres tekerést.

A nyugdíjas férfi bringás kalandjairól közösségi oldalán számol be.

Forrás:sokszinuvidek.24.hu, Pécs Aktuál

Fotó: Fb/jozsef.eperjesi