Drámai!

Megrázó pillanatoknak lehettek szemtanúi szerdán az emberek egy budapesti aluljáróban, ahol egészségügyi dolgozók újraélesztettek egy szívbeteg fiatalt, aki váratlanul rosszul lett majd holtan esett össze.

Összeesett

Az esetről az Országos Mentőszolgálat számolt be a közösségi oldalán, mint írják a fiatal éppen az iskolából sétált hazafelé a 18 év körüli szívbeteg fiatal, amikor összeesett.

A járókelők kezdték meg az újraélesztést

A beteghez azonnal több járókelő, köztük egészségügyi dolgozók is odasiettek és rögtön mentőt hívtak. Ezalatt a mentésirányító utasításai alapján megvizsgálták a fiút, aki eddigre már nem is lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján megkezdték az újraélesztését.

Kihelyezett defibrillátort használtak

Az egyik segítő eközben a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért is elszaladt, amit így használni is tudtak. „Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az életmentést, amit az aluljáróban összegyűlt tömeg aggódva figyelt.”

A fiú túlélte, kórházba szállították

„Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a fiatal beteget kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – olvasható az OMSZ bejegyzésében.

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu