Amint belül, úgy kívül!

A spirituális rezgésünk más szóval, a mentális és érzelmi állapotunk. Ezt az állapotot mi magunk és a kívülről jövő energiák is befolyásolhatják.

Minél magasabb valakinek a rezgésszintje, annál könnyebben kapcsolódik a külvilághoz, érzékenyebb másokkal és harmóniát tud teremteni az Univerzummal.

Mit kell tennünk, hogy növeljük a pozitív energiát önmagunkban?

1. Meditáció és tudatosság

Az elme lecsendesítésére sokan ajánlják a meditációt, de egy sima relaxáció is megteszi. A mindennapjaidban szánj néhány percet arra, hogy csendben elvonulhass, lelassulhass. Vedd észre a körülötted és benned lévő dolgokat, ne rohanj át csak úgy az életen!

2. A hála gyakorlása

Ne csak a rossz dolgokra figyelj oda, vedd észre a sok jót, ami körülvesz téged és adj értük hálát. Az ilyen fajta perspektívaváltás segít megemelni a spirituális rezgésszintedet.

3. Kapcsolódj a természettel

Tölts minél több időt a szabadban. – a természetben eltöltött pillanatok észrevétlenül töltenek fel és segítenek abban, hogy rátalálj a belső békédre.

4. Vedd magad körül pozitív energiákkal

A kapcsolataid és a közvetlen környezeted nagyobb hatással van rád, mint azt elsőre hinnéd. Legyél minél több időt olyan emberrel, aki jó hatással van rád, és akikből árad a pozitív életszemlélet és nyugalom. Engedd, hogy a lelkesedésük és az életvidámságuk rád is átragadjon.

Az otthonod szépítgetése során is törekedj arra, hogy számodra érzelmileg fontos tárgyak vegyenek körül.

5. Gyakorold a szeretetet és az együttérzést

A szeretet és az empátia olyan energiák, amelyek minden lélek számára gyógyírt jelentenek. A dolog titka egyszerű: szeresd önmagad is és a körülötted lévő embereket is. Légy kedves, türelmes és ha kell képzeld magad a másik helyébe és úgy alkoss véleményt egy-egy szituációról.

6. Táplálkozz egészségesen

A tested, a te templomod – fogyassz minél vitamindúsabb zöldségeket és gyümölcsöket, vigyél be minél több feldolgozatlan tápanyagot a szervezetedbe, a tested és a lelked is meghálálja.

7. Légy kreatív

Lehet táncról, költészetről, festészetről, zenéről vagy bármilyen más kreatív tevékenységről, ezek az elfoglaltságok olyan energiatöbbletet szabadítanak fel , amelyek csak ekkor tudnak előjönni. Engedd szabadjára a fantáziád és élvezd a flow-élményt.

8. Az ima ereje

Az ima és a fohász célzottan mozgatja meg a körülötted lévő energiákat, segítségével végre gondolatokba és szavakba öntöd mindazt, amiért hálás vagy és amit el szeretnél érni, csak bízz magadban és az gondviselés segítő erejében.

9. Az élet egy folyamatos tanulás és fejlődés

Ahhoz, hogy spirituálisan minél magasabb szintre juthass, sosem szabad elzárkóznod az életen át tartó tanulás és fejlődés elől. Olvass minél többet, tájékozódj, érdekeljenek a világ dolgai, mert a látóköröd így tud csak eléggé szélesedni ahhoz, hogy magasabb szinteken rezeghess.

10. Bocsáss meg

A megbocsájtásban olyan erő lakozik, amely még a legsötétebb energiákat is képes semlegesíteni. A dac és a büszkeség helyett válaszd inkább a nagylelkű megbocsájtást.

Vedd számításba ezeket a támpontokat és próbáld a számodra legmegfelelőbben alkalmazni. Egy kis idő után, ha dolgozol rajta meglátod, hogy képes leszel magad mögött hagyni a negatív energiákat, és új utakra lelsz.

Forrás: Filantropikum.com