Szörnyű eset fényes nappal az utcán. Szívinfarktust kapott egy középkörű nő a főváros 8. kerületében, a járókelők közül senki sem segített.

Az asszony végül a helyszínen életét vesztette. Ismerősei és munkatársai megdöbbentek a történtek miatt.

Infarktus az utcán

Sikolyokat lehetett hallani a napokban Budapest 8. kerületében. Egy 47 éves nő éppen ebédelni indult a munkahelyéről, amikor összeesett.

Senki nem segített

A helyszínről származó információk alapján a Muzsikus cigányok parkjában többen jelen voltak a drámai esetnél, mégsem avatkoztak közbe. Az elhunyt ismerősei úgy gondolják, hogy az asszony életét még meg lehetett volna menteni.

„Elvesztettünk egy ártatlan, kedves embert”

„Nem volt ott senki, aki tudta volna, hogyan mentse meg az életét. Sajnos, manapság elmennek az emberek azok mellett, akiknek segítségre lenne szükségük. Figyeljünk a másikra. Elveszítettünk egy ártatlan, kedves nőt, akit meg lehetett volna menteni” – mondta egy gyászoló kolléga.

Édesanyjával élt együtt

A 47 éves Ágnes nem volt családos, idős édesanyjával élt együtt. „Az anyja is nálunk dolgozik, szegénynek most hatalmas fájdalom ez. Ilyen hirtelen elvesztette a lányát” – nyilatkozta egy ismerős a Borsnak.

A szívmasszázs segíthetett volna

A szakemberek szerint a legtöbb köztéri halálesetet olyan hirtelen szívmegállás okoz, amit defibrillálással sem lehet helyrehozni. Ilyenkor az időben megkezdett, szabályos szívmasszázs a célravezető. Ha az emberek ezt tudnák és mernék alkalmazni, megelőzhetően lennének az ilyen tragédiák.

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu