Kádár János idejében jobb volt?

Kádár János volt a magyar kommunizmus meghatározó alakja, Magyarország egykori miniszterelnöke. Az 1956-1988 közötti időszakot nevezik „Kádár-korszaknak” és sokan máig úgy vélekednek, hogy akkor nagyobb volt a szociális biztonság, jobb volt az életszínvonal, nem volt nagy fényűzés, de mindenkinek meg volt mindene.

Kádár János lakását halála után lakását feldúlták és nem találtak se vagyont se mást. A mai politikusok 4 év alatt gazdagabbak lesznek, mint ő egy élet munkája alatt.

Persze nézőpont kérdése, hogy mennyire élt egyszerű életet Kádár. A kapcsolódó videóból ugyanis kiderül, hogy ő is építtetett egy apró szigetet magának a Balatonon közpénzből, hogy tudjon horgászni, csirkéit a rózsadomb legszebb udvaràn neveltette, de például a legolcsóbb cigit szívta, az emberek közé ment, és vonattal járt repülő helyett, összességében valószínűleg még mindig a nyomába sem ér a ma élősködő politikusoknak. Máig kérdés, hogy csak színjáték volt-e a puritán stílusa.

A világ nagyon sokat változott az elmúlt 50 évben.

1967-ben javában tartott még a hidegháború, az Egyesült Államokban gyakoriak voltak a zavargások, dúlt a vietnámi háború, de Izrael is kénytelen volt megküzdeni arab szomszédjaival a hatnapos háború során. Más volt az emberek hétköznapi élete is.

A Pew Research Center által nemrég elvégzett kutatás arra kereste a választ, hogy az egyes országokban jobb-e az élet, mint 50 éve – írja a napicsart.blog.hu.

A kutatásban 43 ezer ember vett részt 38 országban. A kutatásban Magyarország is részt vett. Az eredmények az mutatják, hogy a magyarok 39%-a mondja, hogy rosszabbul élünk mint 1967-ben, és csak 32%-a mondja, hogy jobban.

Forrás: minden-egyben.com
Kapcsolódó: ATV videóporté