A diktátor testőreinek nem ez volt az első megkérdőjelezhető húzásuk.

Megírtuk, hogy augusztus 20-án Bán Tamás családjával sétált a Matild Palace szállodánál, amikor felfigyelt a török elnökre. A férfi üzent Erdoğannak: mindkét kezével bemutatott neki. Ekkor civil ruhások indultak felé, akik jól meg is rángatták, földre teperték, majd a veséjére és a hátára térdeltek. A férfit a TEK menekítette ki.

A 24.hu most arról írt, hogy a férfit

az ígéretek ellenére nem is kereste a rendőrség,

miután augusztus 20-án bántalmazták Recep Tayyip Erdoğan testőrei, amiért a férfi bemutatott a Budapestre látogató török diktátornak. Így pedig a nyomozást lezárták. Amennyiben szeretné, Bán Tamás magánvádas eljárásban pereskedhetne tovább.

A sértett jelezte, a feljelentést pár napnyi „vergődés” után, politikai okokból utasította el a rendőrség. A határozat szerint egy „ellenzéki aktivista” mutatott be Erdoğannak, akinek a biztonsága ezért nem került veszélybe.

Ugyanakkor a rendőrség állítja, a diktátor testőrei „kiemelt személyvédelmi feladatokat” láttak el, intézkedési kötelezettségüknek tettek eleget (sic!) a férfi megverésével, amely személyiségi jogainak „szükségszerű sérelmével” jár. A rendőrség azt közölte: a török testőrök viselkedése nem volt kihívóan közösségellenes, és

nem is megy szembe az általánosan elfogadott társadalmi normákkal.

A török diktátor embereinek nem ez volt az első botrányos ügyük. A közelmúltban derült ki, hogy egy szlovák politikusnőt is molesztálhattak az ottani elnök hivatalában.