Ez súlyos!

Pesty László filmrendező még a nyáron robbantott a hazai nyilvánosságban, amikor Tusványoson egyszer csak kijelentette: „a Lölő-jelenség” Magyarországon az, hogy a kirakatban lopnak, csalnak, zsarolnak, hazudnak. Azóta Pesty több lapnak is nyilatkozott minderről, ígért bizonyítékokat is a NER-lovagok (az „orkok”) által elkövetett bűncselekményekről, amelyek nyilvánosságra kerülésével „a Fidesz tisztulása” indulhatna meg – szerinte.

Azt mondták, hogy köszönjük, Laci, csináld, mi nem merjük, nem tehetjük

mondta szerdán Pesty László a hvg360-nak adott legfrissebb interjújában, kiemelve: mióta „borított”, egészen magasról is kap üzeneteket, amelyek tájékoztatása szerint mind pozitívak voltak.

Pesty László az új interjúban beszélt többek között arról, hogy szerinte az még nem volt a korrupció melegágya, amikor a kétezres években a Fidesz nekiállt a nemzeti tőkésosztály létrehozásának.

Azt mondta, a jobboldalnak a stratégiai kérdésekben ugyan „igaza van”, de „a testünkön ott egy bibircsók,

vagy nevezhetjük rákos daganatnak, amit egy éles szikével ki kell metszeni”.

Az önmagát fideszesként aposztrofáló filmrendező kijelentette: Az elmúlt másfél év tapasztalatai szerint van olyan cége, amelynek a helyzete „volt már jobb is”.

Arra a felvetésre, hogy miért nem hozza nyilvánosságra a birtokában lévő bizonyítékokat, – amelyekről korábban beszélt – elmondta: „egy kommunikációs stratégia erejét az is adja, meddig tudod tematizálni a közbeszédet”.

Megosztotta: a [email protected] e-mail-címre folyamatosan küldik nekik a Fidesz-bűnözőkről a bizonyítékokat. Ugyanakkor – mondta – számára is kérdéses, hogy mikor álljanak elő ezekkel, mert nem akarja „keresztbe húzni azt a heroikus munkát, amit Navracsics Tibor végez a brüsszeli pénzek megszerzéséért”. Hozzátette: inkább azt reméli, „elindul egy megtisztulási folyamat, pusztán attól is, hogy

félni kezdenek a bűnösök”.

Pesty László kitért arra is, hogy van egy filmterve, amelyet Fábri Zoltán hetvenes években írt forgatókönyve alapján vettek volna fel, de akkor ezt a diktatúra nem engedte megvalósítani. Tavaly viszont „valaki kipakolta a kasszát, és nem maradt pénz, hogy más filmeket csináljon” – jelentette ki.

Hatmilliárd forintot vitt el ez a selyemzsebkendős »producer«, de kíváncsi vagyok, hány nemzetközi díjat hoz majd haza az alkotás

– mondta Pesty László, utalva a hatmilliárdból készülő Rákay Philip-féle Petőfi-filmre.

Egymás után készülnek a középszerű filmek,

de Fábri Zoltán forgatókönyvére nem jut 1,18 milliárd forint! Mi zajlik ebben az országban?

Mi nem ezt akartuk, nem ez volt megdumálva

– hívta fel a figyelmet, hangot adva csalódottságának.