Legfeljebb két órán át örülhetett a zsákmányának az a férfi, aki egy nő kutyáját ellopta a főváros 11. kerületében.

A tolvajt szerencsére rövid idő alatt elfogta egy állatvédő a kelenföldi vasútállomásnál. A megtalálónak személyesen gratulált a kerületi rendőrkapitány, az újbudai lakók pedig ismét bizonyították, hogy ha baj van, összefognak és segítenek

Elloptak egy kutyát

A Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés a múlt héten posztolta ki, hogy valaki segítség kér, mert ellopták a kutyáját a Bartók Béla úti OTP-fiók elől:

„Elloptak egy kutyát 9.45-kor a Bartók Béla úti OTP elől. Az okoskodás nem kell, előbb TALÁLJUK MEG A BLÖKIT. Nyilván tudjuk, kik lehettek az elkövetők, a környékbeli közterületeken fetrengő bűnözök nem egy kutyát loptak már el, járjatok NYITOTT SZEMMEL, HA BÁRKI KISZÚRJA AZONNAL HÍVJATOK” – fogalmaztak bejegyzésükben.

Az állomásnál látták a kutyát

Rövid időn belül pedig jöttek is az infók. Egy hölgy a kelenföldi vasútállomásnál látta a tolvajt a kutyával, ezért Kovács Gábor, az egyesület vezetője a helyszínre sietett.

Még egyszer körbenézett, és szembe jött a kutya

„Amikor jelezték, hogy látták a tolvajt, én hívtam a rendőrséget és a közterület-felügyeletet, majd a helyszínre mentem. Körbenéztem a pályaudvarnál, de nem találtam a tolvajt, ezért úgy döntöttem, hogy hazamegyek, de előtt még egy kört mentem és egyszer csak szembejött velem. Megkértem, hogy maradjon ott, és ő így is tett” – emlékezett vissza Kovács Gábor.

A rendőrkapitány is eljött

Nagy volt a csodálkozás, amikor az intézkedő járőrpárossal együtt az újbudai rendőrkapitányság vezetője, Jáger István ezredes is megjelent, és személyesen gratulált a tolvaj elfogásához, akit aztán a zsaruk magukkal is vittek.

Elrettentő példa

„Ha másra nem, arra biztos jó volt ez a történet, hogy a tolvajok kétszer is meggondolják, hogy más kutyájához nyúljanak Újbudán, ahol ennyire összetartanak az emberek és így segítik egymást” – közölte az állatvédők vezetője a Metropollal.

Fotó: Facebook, a megtalált kutya

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu