Budapesti lakóhelyükön fogták el a nyomozók a család két tagját, akik munkahelyükről lopkodták a konyhai edényeket, majd az interneten tervezték tovább értékesíteni.

A 7. kerületi rendőrkapitányságon tette meg feljelentését szeptember 18-án a fővárosi étterem alkalmazottja, mivel körülbelül egy év alatt számos, különféle felhasználású és fajtájú porcelán- és egyéb edényt lopott el ismeretlen tettes az étteremből.

Internetes piacon köszöntek vissza a porcelánok

A feljelentés szerint a munkatársaknak feltűnt, hogy egy közösségi oldal eladási felületén éppen olyan, nagy értékű tárgyakat kínál értékesítésre az étterem egy korábbi dolgozója, mint amilyenek az étteremből eltűntek.

A házkutatás sikeres volt

A nyomozók házkutatást tartottak a volt alkalmazott-, és – akkor még az étteremben dolgozó – hozzátartozójának 8. kerületi lakásán, ahol megannyi konyhai porcelán – és rézedényt foglaltak le, amelyek piaci értéke körülbelül 4,3 millió forint.

Nem ismerték el tettüket

K. Zoltánt és L. Andrásnét előállították a kerületi rendőrkapitányságon, és a bűntett alapos gyanúja miatt hallgatták ki. A 34 és 64 éves gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerték el – adta hírül a police.hu oldal.

Forrás: Budapestkörnyeke.hu

Kapcsolódó: Zsolnay-művek