Bodrogi Gyula nehéz időszakon ment keresztül tavaly májusban, amikor életét Merkely Béla Professzor úr mentette meg.

A gyógyulásban a nagy művésznek a közönség szeretete adott erőt, és most, hogy egészségesnek érzi magát, újra belevetette magát a munkába.

Így vélekedett magáról: „Pihennem kellene, de képtelen vagyok!”

„Én jártam odaát, de Merkely professzor visszahozott. Nekem megijedni sem volt időm, meg nem is voltam annyira magamnál, hogy megijedjek. Annyira emlékszem, mentem le a lépcsőn, éreztem valamit, visszafordultam, de akkor már Angéla hívta Merkely doktort, nekem ez az egész elszállt. Majd arra ébredtem, hogy meg voltam mentve! Engem valószínű a színpadról visz majd el a Jóisten, mert azt kértem. És hogyha szeret, akkor be is tartja, hogy addig éljek, amíg meg nem halok. De addig éljek, hogyha ez lehetséges!” – mesélte akkoriban Süsü hangja, aki azóta egy új filmen dolgozik, visszatért a régi darabjaiba, és nemsokára egy új bemutatója is lesz.

Még most is beleborzongok, álltam a színpad elején és áradt felém a szeretet, majdhogynem kézzel fogható volt. Több százszor átéltem már ezt, de ezt nem lehet megunni és nem lehet félvállról venni. Engem ez éltet, hogy színpadon vagyok és szórakoztatok, vagy épp elgondolkoztatok.

Most is készülök a Nemzeti Színházban egy nagy bemutatóra, van is bennem vizsgadrukk. Molnár Ferenc Egy, kettő, három – Az ibolya című darabját mutatjuk be szeptember 26-án, ma is megyek próbára. Így a filmforgatás után alig volt időm pihenni, amit nem is bánok! Nincs is rosszabb, mint amikor valakinek nincs dolga!” – mesélte a Borsnak vidáman Bodrogi Gyula.

Forrás: minden-egyben.com