A nagymamákkal fennálló kapcsolat nagyon különleges, és akinek volt olyan szerencséje, hogy a nagymamái az élete részesei lehettek, tudják, hogy megismételhetetlen kötelékek, amelyek egy életen át elkísérnek.

1. A nagymama a legjobb tanár

Bár a szüleinkkel lehet viharos a kapcsolatunk, akár tanulásról, akár az élet más aspektusáról legyen szó, a nagymamákkal valahogy mindig könnyebben mennek a dolgok. A nagyikkal úgy érezhetjük, hogy még a tanulás is szórakoztató, és imádjuk hallgatni a szavait.

2. Mindig a legjobb tanácsokat adja

A nagymama bölcs tanácsai nagyszerű útravalók, és úgy tűnik, mindenről nagyon sokat tud. Amikor nem tudod, kihez fordulhatnál valamilyen problémáddal, kérdezd csak a nagymamádat, ő biztosan tudja, mit kell tenni.

3. Fontosnak tartja, hogy eleget egyél

Amikor a nagymama főz, a legjobb, ha farkaséhesen jelensz meg. A nagyi szeretetnyelve ugyanis az étel, és nem enged ki a házból, amíg tele nem etted magadat. Az ételei isteniek, és mindig van valami finomsága, ami csak rád vár.

4. Nagyon jó hallgatóság

A nagymamával nem csak nagyon jókat lehet beszélgetni, de remek hallgatóság is, és azt is tudod, hogy soha nem kell attól tartanod, hogy elárulná ezeket a szüleidnek, hiszen soha nem tenne ilyet. Bármit elmondhatsz neki, és tudod, hogy mindig melletted áll, ahogy te is mellette.

5. Soha nem értékeli le a tudásodat

A nagymama tanácsai, világlátása egy életre elkísér az utadon. Azonban mindig pontosan tudja, hogy még ha csak gyerek vagy is, és neki már egy életre szóló tapasztalata van, valószínűleg akkor is vannak dolgok, amikről te többet tudsz nála, és sok mindent megtanulhat tőled.

6. A Mama háza mindig meleg és barátságos

A nagymama otthonában megvan a kényelmes és meleg kis helyed, védett szférád. A lakása mindig meleg és jó illatú, és mindig jó érzés ott lenni.

7. Szívesen játszik veled vagy megnézi veled a kedvenc rajzfilmjeidet

A nagyi mindig örül, ha boldognak lát, és tudja, mennyire fontos, hogy foglalkozzon veled, hogy igazán jól érezd magadat.

8. Sosem túl fáradt ahhoz, hogy megfőzze a kedvenc ételedet

A nagymamák szeretik elkényeztetni az unokáikat. Csak kérned kell, és a szuper-nagyi rögtön elővarázsolja a kedvenc ételed.

9. A legjobb ölelések

A nagymama adja a legnagyobb, legmelegebb öleléseket és a legjobb puszikat. Pontosan tudod, milyen sok szeretet rejlik az ölelésében.

10. Segít, hogy a legjobb oldalad erősítsd

Lehet, hogy nagymama mindig szórakoztató és szeretetteljes, de mindig van egy titkos célja, amit nem mond ki nyíltan. Próbál segíteni, hogy élettapasztalata felhasználásával a lehető legjobb emberré válhass.

11. Senki nem szeret nála jobban

Egy nagymama szeretete hihetetlenül tiszta, amely tettekben is megnyilvánul. Az általa főzött ételekkel, a megtanított leckékkel, az elmesélt történetekkel, és a tanácsokkal, minden lehetséges módon érezteti veled, hogy védve és szeretve vagy.

Forrás: Filantropikum.com