Volt értelme bevezetni a státusztörvényt!

A bosszútörvénynek nevezett új pedagógus-életpályamodell szeptember 29-éig ad lehetőséget ad a felmondásra, ha nem fogadják el az új munkaszerződésüket. Ennek következtében sokan mondanak fel, és egyre nagyobb a pedagógushiány. A következő hónapokban pedig még rosszabb lesz a helyzet.

Csobánkán az egyetlen alapfokú iskolai intézmény a 8 osztályos, a szentendrei Barcsay Jenő Általános Iskola tagintézményeként működő iskola. Három szülő elmondása alapján

ez meg fog szűnni, annyi tanár mondott fel.

Egy nyilvánosan elérhető szentendrei Facebook-csoportban az egyik elkeseredett szülő azt írta: az intézményt fenntartó Váci Tankerületi Központhoz is bementek csütörtökön tárgyalni, hátha sikerül megmenteni az iskolájukat.

A beszélgetésről készült felvétel nagyon tanulságos. Maradjunk annyiban, hogy a közoktatás jelenleg olyan szinten központosított, hogy nem az Önkormányzat önkormányzati jogkörét vették el, de még egy tankerületi felsővezető sem dönthet semmiről!

Lejött az Excel, benne a számokkal és a csobánkai iskolának kampec, ez ilyen egyszerű…

Most azt szeretnék elérni, hogy alapítványi formában legalább ezt a tanévet túl tudják élni, hogy legyen esélyük addig intézkedni.

Ha lenne 50-100 olyan szülő, támogató, aki jövő nyárig hajlandó lenne havi 10-20e forinttal támogatni az iskola fennmaradását, talán működne

– írta a szülő.