A szeptember 29-én a Telihold a Kos jegyének 6. fokán tündököl, amely olyan asztrális esemény, ami szép és csodálatos dolgokra, cselekvésre ösztönöz bennünket.

Ez egy rendkívüli esemény, amely ellentmondást kelt, hiszen, a Telihold a véglegesség, a beteljesedés szimbóluma, míg a Kos a zodiákus első jegye, az újrakezdés szimbóluma. A Telihold a Kosban energiával tölti fel az életünket, egyik vagy másik irányba mozdítja el azt, akár arra sarkall, hogy kilépjünk a tehetetlenség vagy passzivitás állapotából, és szenvedélyesebben éljünk.

Fontos, hogy tiszta fejjel, az impulzív Kos lendületét nem teljesen átvéve megőrizzük tisztánlátásunkat és egyensúlyunkat, és ne engedjük, hogy az érzelmeink eluralkodjanak rajtunk. Ezért fontos, hogy összhang legyen aközött, amit érzünk, amit akarunk, és amit megteszünk.


Ha túlzásba esünk, a Kos energiája identitásválságot; dühkitöréseket okozhat, agresszívabbá tehet minket, felszínre hozhat néhány mélyen bennünk rejtőző frusztrációt.

A Telihold a Kosban arra ösztönöz, hogy törődjünk az igényeinkkel, fejezzük ki magunkat világosan és nyíltan, kapcsolatainkban is.

A Kosok fantasztikusak abban, hogy bármit megvalósítsanak,amit a fejükbe vettek, nagyobb önbizalommal vállalják a kockázatot, miközben hisznek abban, hogy a végén minden jól alakul. A Kos energiája alatt a cselekvés kreatív ereje nagyon erős, ezért ebben az időszakban sok vállalkozói tevékenység virágozhat.

Az instabil vagy megkérdőjelezhető kapcsolatokban ez az energia a korai vagy hirtelen vég felé billentheti a mérleg nyelvét.

Másrészt a Kosban lévő Hold energiája a Mérlegben lévő Nappal szemben állva a párunk igényeiről is szól, arra késztethet, hogy üljünk tárgyalóasztalhoz a vágyainkkal, miközben figyelünk a párunk igényeire, hogy megértéssel és szeretettel beszéljünk a kompromisszumokról, amiket párként megkötünk (vagy éppen nem kötünk meg).

A Kosban lévő Telihold kapcsán érdemes megemlíteni azt az állapotot, amit a Chironnal, a Sebesült Gyógyítónak is nevezett aszteroidával hoz létre. A szeptemberi holdtölte idején induló Chiron gyógyító energia ösztönözhet minket arra, hogy fogadjuk el a sebeinket, tanuljunk belőlük, ahelyett, hogy leragadnánk a fájdalomban.

Ezekben a sebekben igazi erő rejlik. Sebeink, minden fájdalom ellenére bölcsebbé és empatikusabbá tesznek minket mások fájdalmaival és sebeivel szemben, alakítják és megerősítik a lelkünket, és nagyobb tudatosságot szerezhetünk általuk.

Forrás: Filantropikum.hu