Karácsony Gergely kitüntetett egy buszsofőrt, aki figyelmességének köszönhetően észrevett egy vajúdó kismamát a Széll Kálmán téren, majd segítségét felajánlva levezette a szülést a buszon.

Szülésnél segített a buszsofőr

Németh Roland Ferenc, a 149-es busz vezetője egyik este szúrta ki a vajúdó terhes nőt a buszmegállóban. A sofőr így azonnal leszállt a buszról, és érdeklődött, hogy tud-e segíteni.

Elfolyt a magzatvíz

A kismama elmondta a férfinak, hogy valószínűleg megindult nála a szülés, mert elfolyt a magzatvíz. A járművezető ezután felsegítette a nőt a buszra, lefektette, majd levezette a szülést, a mentők telefonos utasításainak betartásával.

A mentők kiérkezéséig már megszületett a kisbaba

A mentők kiérkezéséig a kisbaba már világra jött, a köldökzsinórt viszont a mentők vágták el. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai is gratuláltak a buszsofőrnek a hősies tettéért, majd kórházba szállították az újszülöttet és édesanyját.

A főpolgármester is gratulált

A hős buszsofőrt Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely köszöntötte. „A BKV járművezetői nemcsak buszt tudnak vezetni, de szülést is” – fogalmazott posztjában Karácsony.

Emberségből jeles

„Németh Roland Ferenc kivételes emberségről és lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor egy magára maradt kismamának segített világra hozni gyermekét a 149-es buszon. Az autóbusz-vezető a gyorsan lezajló szülést a mentők telefonos útmutatásait követve segítette, majd az újszülöttet saját ingével takarta be” – írta bejegyzésében.

Kiváló emberek dolgoznak Budapestért

„A BKV munkatársai eközben még arra is figyeltek, hogy a váratlan gyermekáldás miatt ne maradjon ki egyetlen járat sem a vonalon. Végtelenül büszke vagyok arra, hogy ilyen kiváló emberekkel dolgozhatok egy csapatban, Budapestért!” – zárja a főpolgármester sorait.

A kommentelők is meghatódtak

„Az ilyen történetek visszaadják az emberekbe vetett hitem. Van még jószándék és figyelmesség az emberekben! Köszönöm a busz vezetőjének, hogy segített!” – írta egy hozzászóló a történetre reagálva.

Hatalmas gratuláció

„7-8 percenként jár a busz. Egy busz kimaradt, szerintem ezt ebben az esetben mindenki megérti. A buszvezetőnek hatalmas gratuláció” – írta egy másik kommentelő.

Forrás: Kékvillogó.hu