A lány édesanyja osztotta meg a történetet egy Facebook-csoportban

A felháborodott édesanya írt arról egy budapesti Facebook-csoportban, hogy Pesterzsébeten, az egyik buszon csütörtökön dél körül egy éles tárggyal fenyegették meg a 17 éves lányát. Az utasok többsége csak nézett és nem tett semmit.

Szerette volna lezárni a beszélgetést

Az édesanya írásában ismerteti, hogy a 17 éves lánya a 224-es buszon utazott a Boráros tér felé, amikor a egy középkorú férfi ült le mellé. Majd beszélgetést kezdeményezett vele, ám a lány pár perc múlva lezárta a párbeszédet.

Egy bátor 18 éves férfi próbált rajta segíteni

„A férfi ezután elkezdett erőszakoskodni, és ekkor egy 18 év körüli bátor fiatalember rászólt, hogy hagyja abba. Azonban a férfi ahelyett, hogy békén hagyta volna a lányomat, fenyegetőzni kezdett” – olvasható az anyuka bejegyzésében.

Előrefutott a sofőrhöz

Az erőszakoskodó ekkor elővett egy éles tárgyat, és a tömött buszon megfenyegette a lányt és a segíteni próbáló fiút is. A lány úgy próbált megmenekülni a szorult helyzetből, hogy az egyik megállóban előrefutott a sofőrhöz.

„Nem tud semmit tenni”

A lány hiába futott segítségért a jármű vezetőjéhez, az nem volt kíváncsi a problémájára. „A buszsofőr mondta, hogy nem tud semmit sem tenni, de akkor maradjon itt, vagy ha gondolja, tegyen feljelentést a rendőrségen. A lányomnak szerencsére a sokkon kívül semmi baja nem lett. Vigyázzunk egymásra!” – zárta sorait az asszony.

Feljelentés

A rendőrség azt javasolja, hogy aki bűncselekmény áldozata lett, mindenképp tegyen bejelentést – írja a Metropol. Közölték, az esettel kapcsolatban még nem történt feljelentés.

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu