Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészségen két fiatalkorú férfi ellen, akik kiskorú fiú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek.

Először egy másik diákkal próbálkoztak, de ő elfutott

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlottak tavaly március végén egy borsodi kistelepülés általános iskolájának udvarán először egy másik áldozatot szemeltek ki, és próbáltak meg „megfogni és a fűben hempergetni”, de az védekezett és elfutott előlük.

Kavicsot és homokot tömtek a szájába

Ezután a sértett fiúhoz mentek, a kezeit lefogták, majd a földre terítették, és hanyatt fekvő helyzetben tartották. A egy vádlott füvet, kavicsot és homokot tömött az iskolatársa szájába, amit a sértett le is nyelt.

Annyira szégyellte magát, hogy nem merte elmondani senkinek

A sértett annyira szégyellte a vele szembeni erőszakot, hogy arról sem tanárainak, sem szüleinek nem számolt be. A következő napokban egyre rosszabbul kezdte érezni magát, szülei orvoshoz vitték, majd kórházba került, és két műtétet hajtottak végre rajta.

Kis híján életét vesztette

A közlemény szerint a sértett szervezetében talált idegen anyag életveszélyes állapotot idézett elő, „életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg”. A cselekmény, és az azt követő gyógykezelés is pszichés traumát okozott neki.

Próbára bocsátás a büntetés

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátást kezdeményezett, egyidejűleg pártfogó felügyeletét rendelte el, külön magatartási szabály előírásával.

Fotó: illusztráció

Forrás: kékvillogo.hu