Csak úgy ömlött belőle az értékes információ.

Újabb részletek derültek ki Schadl György és Völner Pál korrupciós botránya kapcsán. A Telex kedden arról írt, hogy Schadl titkárnője, F. Vivien is asszisztált a védelmi pénzek begyűjtéséhez, sőt

maga is megzsarolt és beszervezett egy végrehajtót.

A végrehajtói kar elnökének bizalmasa, a Kanál néven lehallgatott F. Vivien vádalkut kötött a hatósággal, így koronatanúként állhat a bíróság elé.

Miután elfogták Schadlt a Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai órákon belül megjelentek a titkárnő monori lakásánál, és a Központi Nyomozó Főügyészség irodájába szállították. Az ügyészek vesztegetés bűntettében bűnsegédlettel vádolták a nőt, de együttműködés esetén vádalkut ajánlottak neki. A jelek szerint beadta a derekát.

Elmondta, az utóbbi években gyakran megfordult az Igazságügyi Minisztériumban, találkozott Völnerrel, akinek 2-3 milliókat adott át különböző szívességekért cserébe. A titkárnő a bevételekről és a kiadásokról egy Excel-táblázatot vezetett, amely tartalmazza a Völnernek juttatott összegeket is.

A Telex szerint a titkárnő akkor folyt bele a főnöke védelmi pénzes rendszerébe, amikor egy ismerőse, Szabó Balázs végrehajtónak jelentkezett. Szabónak első körben a nyeresége felét kellett a nőn keresztül Schadlnak juttatnia. Később a profitja negyede a titkárnőnek jutott. Ő azt vallotta, hogy összesen 190,5 millió forintot adott le védelmi pénzként a nőnek, aki

40 milliót rakott zsebre Szabó nyereségéből.

F. Vivien az eljárásban tanúként vesz részt, nem a vádlottak padján ül, pedig a fentieken kívül tevőlegesen is részt vehetett a Schadl–Völner-botrány cselekményeiben.

Kapcsolódó cikk:

Ez súlyos: Vezető fideszes politikusokig érnek a szálak a Schadl–Völner-botrányban