A munka megnyugtatja és egészségesen tartja őt.

Horváth Károlyt, a 103 éves legidősebb kisújszállási lakost szeptember 22-én a település önkormányzata is köszöntötte. A nyugdíjas kőműves bácsit születésnapján Kecze István polgármester és Demeter Jánosné települési képviselő otthonában látogatta meg – közölte a szoljon.hu.

Károly bácsi feleségével 1960-ban költözött a városba, kőműves munkáinak lenyomatát több ház is őrzi, illetve évtizedeken át oktatta a mesterséget a szakmunkás tanulóknak is.

Az idős úr aktív életet él: ma is bevásárol, ügyeket intéz – leginkább autóval jár, néha kerékpárra pattan. Lánya, Török Lajosné Julika néhány házzal odébb lakik, vele napi kapcsolatban van. Unokáit – Zoltánt és Lajost – és a 18 éves dédunokáját ritkábban látja, mert ők máshol élnek.

Károly bácsinak két szenvedélye van: a rejtvényfejtés – napi szinten sodukozik – és a horgászás. Bár tréfásan hozzátette – már több a pecás, mint a hal tóban, de a természet és a csend nyugtatóként hat rá.

Udvarán zöldséget, gyümölcsöt is termel, illetve van egy szép virágoskertje is.

Mint mondta, a munka megnyugtatja és egészségesen tartja őt, gyógyszereket nem szed, orvoshoz is csak akkor jár, ha a jogosítványát érvényesítenie kell.

Isten éltesse őt erőben, egészségben nagyon sokáig.

Fotó: szoljon.hu

Forrás: sokszinuvidek.24.hu