Egyre több az áldozat.

A DK elnöke is megszólalt az Izraelt ért brutális terrortámadásról. Gyurcsány Ferenc posztját változtatás nélkül közöljük:

„A Hamász megtámadta Izraelt. Lakóépületeket támadtak rakétákkal, civil emberek haltak. Minden jóérzésű ember az áldozat, Izrael és a megsérült, a megölt emberek pártján áll. Mi is.

A magyar kormány, élén a kormányfővel terrorista támadásnak minősítette a Hamász akcióját, elítélte azt, és kiállt Izrael mellett. Helyes.

Ugyanakkor a magyar kormány most nem követelte az azonnali béketárgyalásokat, az ellenségeskedés befejezését, a harcok felfüggesztését.

Gondolom nem fogja megkérdőjelezni Izrael jogát az önvédelemhez és az arányos válaszcsapáshoz. Nem fogja Izraelt és támogatóit (köztük magát a magyar kormányt) háborúpártinak nevezni.

A szomszédunkban folyó háború esetén ezzel ellentétesen viselkedik. Elvek? Értékek? Mi haszna lenne ezeket ettől a kormánytól számonkérni.”

Mint megíruk, hadiállapot van Izraelben. Rakéták tömegét lőtték az ország déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel. A halottak száma folyamatosan emelkedik, rengeteg a sérült.

Beszámoltunk arról is, hogy egy magyar turistacsoport rekedt a tel-avivi repülőtéren. 87-en várnak arra, hogy még vasárnap hazajussanak valahogyan. Többüknek elfogyott a pénze, és félnek a kialakult helyzet miatt.