Reviczky Gábor, A mi kis falunk színésze végig forgatta a nyarat, illetve a Pesti Színházban is játszik A dzsungel könyve című darabban, de betegsége óta új színpadi munkákat nem vállal.

Prosztatarákot diagnosztizáltak nála

Az év elején prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábornál, majd meg is műtötték. Azonban műtét után a PET CT-n kiderült: áttétek terjedtek el a szervezetében. A színész eleinte tartózkodott a kemoterápiás kezeléstől de később mégis alávetette magát.

A gyógyszerektől úgy érzi, mintha be lenne rúgva

A 74 éves színművész egy friss interjúban osztotta meg, hogyan küzd a prosztatarákra kapott gyógyszerek mellékhatásaival. „Reggeltől estig úgy érzem magam, mintha be lennék rúgva. Mintha négy sört és egy whiskyt ittam volna. De ez a gyógyszertől van. Injekciót is kapok, ami a kisagyamban leállítja a parancsosztogatást, hogy ne termeljen tesztoszteront, és ne szaporodjanak a ráksejtek.”

A munka segít elterelni a figyelmét

„Ha dolgozom, legyűröm magamban a szédülést. Lefoglal a szerep. A koncentráció mindig segít. Túllendít a bajon. Itthon is félóránként-óránként vízszintesen fekszem öt-hat percig, és akkor pihent vagyok. Muszáj vízszintesen feküdnöm. Kímélni akartak az egyik forgatási napon, hoztak egy nyugágyat ebéd után. Hogy addig, míg fekszem, felvesznek egy másik jelenetet” – idézte fel.

„El is aludtam, de rettentő fáradtan ébredtem. Nem jó a nyugágy. Az nem teljesen vízszintes. De a kamera előtt tényleg nincs gond velem. Verebes István fiatalkorában az előadás első felvonásának elején eltörte a kezét. Nem vette észre, csak a szünetben” – mesélte a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész.

Nem akar foglalkozni a betegséggel

„Mivel nem adom át magamat a betegségnek, azzal sem foglalkozom, hogy javul-e az állapotom. Nem figyelem. Ha állandóan ez járna a fejemben, félő, hogy végezne velem. Hinni kell a gyógyulásban, mondják. De én még ennyire sem akarok foglalkozni vele.” – közölte a színész, aki egész nyáron forgatott a Mi kis falunk stábjával.

Segít a természet

„Holnap megyek a hatodik kemoterápiára. Csak ennyire van jelen a probléma a mindennapjaimban. Ebből a szempontból tényleg gyógyír a sorozat. És a természet” – emelte ki Reviczky.

Még mindig dohányzik

Az Új Szónak adott interjújában a dohányzásról is beszélt. „Hááát! Senkinek nem lenne szabad. De én már annyit szívtam! Egy professzorbarátom azt mondta, csökkenteni lehet, ha viszont abbahagyom, másfél hónap múlva meghalok. Na, azt nem!”

3 liter víz helyett sör

„A nagyapám volt erős dohányos. Közölte is vele az orvos, hogy Reviczky bácsi, ha nem teszi le a cigarettát, akkor le kell vágnunk az egyik lábát. S akkor elnyomta. Ami pedig a sört illeti: naponta három liter vizet kellene innom. Nem tudok. Kérdeztem az orvost, mit csináljak. Sörben lemegy, árultam el neki. Akkor igyon azt, felelte” – mesélte a színművész.

Észre sem vette, hogy már 5-10 éve rákja van

„Nem tudatosult, hogy ilyen súlyos betegségem van. Mondták, hogy tele vagyok ráksejttel, a biopszián egyetlen egy ép sejtet sem találtak, úgyhogy onnan mindent ki kellett vagdosni. Az orvos elárulta, hogy ez nem egy friss dolog, hanem 5-10 éves. Ez pedig azt jelenti, hogy nekem már tíz éve rákom van” – árulta el a népszerű művész.

Forrás: BudaPestkörnyéke.hu

Fotó: metropol.hu