Nagy erőkkel keresték a mentőcsapatok a 87 éves nénit, aki Kisnánán tűnt el szerda hajnalban. Több mint egy nap múlva a keresőcsapatnak sikerült élve megtalálnia Anna nénit.

Már a családja körében, biztonságban van

Késő este érkezett az örömhír, miszerint megtalálták Anna nénit, aki szerda hajnalban indult el kisnánai otthonából, majd nem tért haza. Az idős hölgyet az egyik utca végi bozótosban sikerült megtalálni élve. A 87 éves asszony a körülményekhez képest jól érzi magát, már családja körében, biztonságban van.

Nagyon sokan keresték

A keresésben összefogott többek közt a Rendőrség, a Polgárőrségek, a Hope – és a Help mentőkutyás egyesület, a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták egyesülete, a Magyar Rescue 4×4 terepjárós mentőegyesület és még sok civil, családtag és helyiek is.

Egy sárga fésűről fogtak szagot a kutyák

Anna nénit már több, mint 24 órája keresték, amikor is egy helyi fiatal talált egy sárga fésűt az utcán. Ez volt az a kiinduló nyom, aminek segítségével újra szagot fogtak a keresőkutyák és elvezették a keresőket Anna nénihez.

Magánál volt

A 87 éves néni az egyik utca végi bozótosban volt, de épségben megtalálták, magánál volt és beszélni is tudott. Azóta a néni már jól van, jelenleg kórházban vizsgálják.

Kisebb zúzódások

Anna néninek nem esett komolyabb baja hála Istennek, pár zúzódáson kívül. Magánál volt, beszélt, de még nincs olyan állapotban, hogy arra választ adjon miért indult el otthonról és hogy keveredett a bozótosba – közölte a Riposttal Anna néni unokája, Kitti.

Gyönyörű összefogás

A család nagyon hálás azoknak, aki segített Anna néni megtalálásában. „Nagyon hálásak vagyunk a hatóságnak, a sok szervezetnek, akik segítettek, Kapás Attilának és Nagy Laci eltűntkeresőknek és az egyesületeknek is. Hihetetlen mennyi ember segített a keresésben, köztük helyi, kisnánai emberek, szomszédok, barátok. A nagymamám már jól van, nekik hála” – mesélte az unoka.

Minden követ meg kell mozgatni

Az unoka mindenkinek azt üzeni, akinek eltűnt egy hozzátartozója, hogy bízzon a rendőrségben, keressen egyesületeket, vegye fel a kapcsolatot a keresőcsapatokkal, hogy pozitív legyen a végkifejlet. „Azt üzenem, hogy kitartás, mert ez egy borzasztóan nehéz helyzet. Tudom, mert átéltük. Nem kívánom senkinek, hogy megtapasztalja” – tette hozzá Anna néni unokája, aki újra magához ölelheti nagymamáját – írta a Ripost.

Fotó: Beküldött kép a helyszínről

Forrás: BudaPestkörnyöke.hu