Kósza életét már nem tudták megmenteni.

Szívszorító szavak

Tragédiával végződött, egy család keverék kutyájának kiszökése szerdán délután, Budapesten. Az állatot a szentendrei HÉV ütötte el, és bár a segítség gyorsan érkezett, az életét már nem tudták megmenteni. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szívszorító üzenetet osztott meg az eb tragédiáját szerda délután a közösségi oldalán.

„Mi is megsirattunk”

„Drága Kósza! Sajnáljuk, hogy így alakult. Mi is megsirattunk, pedig csak egyszer találkoztunk. Szentendrén egy, a HÉV által elütött kutya kimentéséhez kértek segítséget. A mentés után állatkórházba szállítottuk a gerinctörött és koponyasérült kutyust. Időközben a gazdi is megérkezett, de sajnos Kósza életét értelmes keretek között nem lehetett megmenteni” – írták.

„A miérteket ne keressétek”

„A miérteket ne keressétek, senkinek sem könnyű. Őszinte részvétünk a gazdinak és köszönjük mindenkinek, aki részt vett a mentésben. Kósza emlékét mi is méltón őrizzük” – közölték.

Kutyabántalmazásért akár börtön is járhat

Augusztusban sokkoló hírt osztott meg egy kutya tulajdonos a közösségi oldalán. A bejegyzésből, amely egy videót is tartalmazott, kiderült, hogy a kutyáját éles eszközzel bántalmazták Pesterzsébeten.

Nem sokkal később a videó alapján könnyen megtalálták a feltételezett elkövetőt, akiről kiderült, hogy a közelben lakott. A nyomozás szerint a férfi ugyanazon az estén egy másik kerítésen keresztül is megpróbált megszúrni egy kutyát, de azt nem találta el késével.

Az 58 éves férfit augusztus 10-én elfogták a pesterzsébeti rendőrök, őrizetbe vették, és előterjesztették letartóztatásának indítványozását. Cs. József beismerte a bűncselekményt, elmondása szerint megbánta, de különösebb magyarázattal nem tudott szolgálni a tettére.

Üzenet a társadalomnak

Az eljáró bíró szóbeli indoklásában közölte, hogy végrehajtandó szabadságvesztés ritkán jár egy állat ellen elkövetett bűncselekmény miatt, azonban ez a döntés a társadalom felé is üzenetet hordoz: „mire számíthat az, aki ilyen cselekményt követ el”. Kiemelt kép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat/Facebook

Forrás: budapestkörnyéke.hu