Ez nagyon érdekes!

Többször ellentmondásba került saját korábbi vallomásával F. Vivien, a Völner–Schadl korrupciós ügy koronatanúja – számolt be a csütörtöki bírósági meghallgatásról a 24.hu.

Tavaly decemberben mi is megírtuk, hogy F. Vivien vádalkut kötött az ügyészséggel,

ha bizonyítékokat ad át, mentesülhet a vádak alól.

F. Vivien hivatalosan Schadl György végrehajtójelöltje volt, valójában ő intézte a végrehajtók vezetőjének pénzügyeit, így a kenőpénzek mozgásáról is sok információval rendelkezik.

Ugyanakkor egyre inkább ellentmondásba kerül saját, régebbi vallomásával.

  • Korábban azt állította, hogy a Schadl számára készített pénzügyi beszámolókat e-mailben egyeztette főnöke titkárával és sofőrjével; ugyanakkor a bírósági szakaszban már kérdésre azt mondta, „minden esetben személyesen készítették el az elszámolásokat”.
  • Az irodai számítógéphez kik férhettek hozzá, azt nem tudta megmondani, mint ahogy azt sem, hogy a „Vivien” nevű mappát ki hozta létre.
  • Több dokumentum létrehozásának körülményeire nem emlékezett és többször jelezte, nem tud válaszolni egy kérdésre, mert nem emlékszik rá.

Már a legutóbbi tárgyaláson is több, Völner Pál ügyvédje által feltett kérdésre is ellentmondásos válaszokat adott.

  • Nem volt arról konkrét ismerete, hogy a volt miniszterhelyettes kapott-e korrupciós pénzeket. Azt sem tudta megmondani, hogy mi volt pontosan Völner feladata az Igazságügyi Minisztériumban.
    Nem tudott semmilyen, Völner Pál által elkövetett szabályszegésről.
  • Sem a vádiratban lévő, úgynevezett „vízzel működő autó pályázata”, sem a szintén a vádban szereplő „iskola engedélyeztetése ügyében” nem tudott konkrét információkat arról, hogy volt-e az ex-fideszes politikusnak szerepe benne.
  • Azt is mondta, hogy Völner és Schadl közt csak „vélelmezi” a korrupciós kapcsolatot.

Meghallgatására online került sor. Ezt Völner ügyvédje, Varga István kifogásolta is, mondván:

Legalább az orcáját látnák a tanúnak.