Egy kis leleményességgel a készítményeket eredeti funkciójuktól eltérően is tökéletesen felhasználhatjuk a háztartásunkban, amelyek nem csak hasznosak, hanem gazdaságosak is.

A műfogsortisztító tabletta például igazi multifunkciós eszköz, az alábbiakra tökéletesen megfelel:

Kiváló a sportcipők szagtalanításához: langyos vízbe áztatjuk a cipőt, és 3 db műfogsortisztító tablettát teszünk bele, 30 percig állni hagyjuk, majd megszárítjuk. Teljesen elűzi a szagot.

A foltos, kifakult ékszereket is egy- kettőre megtisztítja: langyos vízben oldjunk fel egy darab műfogsortisztító tablettát, és 30 percen keresztül hagyjuk állni a kívánt eredmény eléréséért.

Remek és hatékony a besárgult körmökre is: meleg vízben oldjuk fel egy tablettát, és fél órán keresztül áztassuk a kezeinket. Körmeink egyből visszanyerik eredeti színüket!

A WC tisztításra is lenyűgöző csodaszer: dobjunk bele két tablettát, hagyjuk egy órát állni, aztán súroljuk át mielőtt lehúznánk. Gyönyörű szép lesz!

Fémedények tisztítására is kiváló: öntsünk meleg vizet az edénybe, adjunk hozzá egy tablettát, hagyjuk állni 1 órán át, majd a már feloldódott szennyeződéseket könnyen el tudjuk távolítani.

Ha paradicsom alapú étel hagy foltot a műanyag edényeken, öntsünk meleg vizet az edénybe, tegyünk bele kettő műfogsortisztító tablettát, és hagyjuk állni egy órán át és csodák-csodájára a foltok eltűnnek!

A foltos, pecsétes konyharuhára is jó megoldás: tegyük meleg vízbe, egy műfogsortisztító tablettával, 1-2 órán keresztül hagyjuk állni, és a folt már sehol sincs!

Forrás:minden-egyben.com