Toboroz a BKK a jegyellenőri és utaskoordinátori pozíciókra.

A rugalmas munkavégzés ígérete mellett egy jegyellenőr havonta bruttó 385 000 forintot kaphat, végzettség nélkül is. Ugyanakkor köztudott, hogy vállalni kell a munkával járó kellemetlenségeket is, ami a büntetések kiszabásával jár.

Hangzatos mondatok

„Fontos számodra a kiszámítható munkaidő, a stabilitás, a korrekt bérezés és juttatási csomag? Csatlakozz hozzánk, és érezd Budapest pulzusát! Várunk csapatunkba!” – ezzel a szlogennel toboroz jegyellenőrző és utaskoordinátor pozícióba embereket a BKK.

Atrocitások és huzat

A jegyellenőri munkakör sokszor jár stresszes atrocitásokkal. Illetve, gyakran erős huzatban kell ügyelni és ellenőrizni az utasok jegyeit.

Több munkakör is szóba jöhet

A BKK karrier honlapján a jegyellenőrző és utaskoordinátor pozíción belül keres jegyellenőr-, utaskoordinátor- és hév-jegyellenőröket.

Nyolc általános a feltétel

A jegyellenőr és utaskoordinátori pozícióhoz a munkakör betöltéséhez már 8 általános is elegendő, és előzetes szakmai tapasztalat sem feltétel.

A büntetlen előélet elvárás

A munka betöltéséhez szükséges kritériumok között szerepel a több-műszakos beosztás vállalása, melyért műszakpótlékot biztosítanak, a jó kommunikációs képesség és a problémás helyzetek megfelelő kezelése, illetve a büntetlen előélet. Az angol nyelvtudás előnyt jelent mind a két munka esetén, de nem elvárás.

A kommentelők szerint a jegyellenőrök ideje lejárt

A kommentszekcióban több kritikát is megfogalmaztak, illetve többen megjegyezték, hogy semmi pénzért nem vállalnák az ellenőri szerepkört, és már ideje lenne beléptetőkapukat alkalmazni, mint ahogy sok más európai országban teszik ezt.

,

Nagy erőkkel toboroz a Posta is

A Magyar Posta is erőteljes munkaerő toborzásba kezdett. Elmondásuk szerint, egyre nehezebben találnak postásokat és futárokat a munkakörök betöltésére, így a jó fizetés mellé külön bónuszokat is ígér a cég a jelentkezőknek.

Kézbesítőket, futárokat keresnek

A Magyar Posta a toborzó oldalakon a legtöbb hirdetésnél kézbesítő és futár állásokra várja a jelentkezőket. Az állások zömében csak a 8 általános iskolát várja el végzettségként, a legjobb kimenet esetén, egy autóval rendelkező futárnak, a téli szezonban – amikor több a csomag – bruttó 450 ezer feletti keresete lehet. Míg egy biciklis futárnak bruttó 360 000 forintot ajánlanak.

Forrás: Budapestkörnyéke.hu

Kiemelt kép: illusztráció