Ide jutott Magyarország.

Miután a kormány alig ad pénzt a XVII. kerületi HT Medical Centernek,

megszűnhet a fővárosi intézményben a közfinanszírozott ellátás

– derült ki a egészségügyi intézmény segélykérő Facebook-közleményéből.

Mint írták, eddig is a saját veszteségük árán tudták csak finanszírozni, hogy a kerület lakói ingyenes ellátásban tudjanak részesülni, de ezt a továbbiakban nem bírja fenntartani az intézmény, ha a kormány nem ad számukra ehhez elegendő forrást.

A bejegyzést változtatás nélkül közöljük:

Tisztelt Pácienseink!

Őszinte sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy eddig a saját Intézményünk kárára, erőnkön felül is próbáltuk fenntartani a közfinanszírozott ellátást – annak ellenére, hogy intézményünk 100 százalékban magánintézmény.

Az állami finanszírozás, amelyet a NEAK egy TB-s szakellátásért az intézménynek fizet, jelenleg már annyira kevés, hogy nem fedezi már a működő költségeinket sem, szinte az összes TB-s ellátást az intézményünk saját forrásból saját költség terhére finanszíroz, amelyet egyre kevésbé tudunk fenntartani.

Sajnos fogynak az erőforrásaink, magánintézményként állami vagy önkormányzati segítség nélkül nem tudjuk korlátlanul finanszírozni a teljes 17. kerület egészségügy ellátását. Ez az oka annak, hogy intézményünkben egyre hosszabbak a várólisták és egyre kevesebb NEAK finanszírozott ellátás elérhető.

Mivel intézményünk magán tulajdonú vállalkozás, ezért magánellátás a jövőben is lesz, ebben nincs semmilyen korlát. Viszont a jövőben, amennyiben az állam által biztosított finanszírozás nem változik, intézményünkben teljesen elfog fogyni a közfinanszírozott ellátás.

Az elmúlt 2 évben számos alkalommal jeleztük illetékesek felé a kerületünkben kialakult problémát, bemutatva azokat a fotókat, amelyeket minden hónap elején készítenek és töltenek fel a facebook csoportokba, a Keresztúr-városközponti lámpáig tartó, betegekből álló sort. Sajnos mindeddig eredménytelenül.

A HT Medical Center dolgozói nevében kérem megértésüket.

HT Medical Center Vezetősége.

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

(HT Medical Center/Facebook)