A Dunakanyar körút és a Barackos út kereszteződésében szerdán, a hajnali órákban ittas fiatalok csapódtak egy villanyoszlopnak egy Suzukival. A útszakasz a helyiek szerint nagyon rossz állapotban van, sürgősen javításra szorul, de az országgyűlési választási ígéretekkel szemben, azóta sem történt semmi.
Kis híján tragédia

Nem sokon múlt, hogy tragédiát okozott a felelőtlenség Szentendrén. A baleset a napokban, az éjszakai órákban a Dunakanyar körúton, a Barackos útnál történt, amikor ittas fiatalok villanyoszlopnak csapódtak egy Suzukival. A jobb első ülésen ülő utas kirepült a járműből és súlyos lábsérülést szenvedett.

A hozzászólók az utak minőségét kritizálták

„A helyszínt elnézve nem az ittasság gyanúja merülne fel bennem először, hanem hogy a szűk kanyarban az aszfalt szintje alatt sok centiméterre elhelyezkedő, természetesen pont a keréknyomban lévő aknafedlapok valamelyike megdobta őket, esetleg kitörhetett a kereke” – kommentelték az esetet az egyik helyi Facebook-csoportban.

„A 11-es út katasztrofális állapotban van, amit nem is a kátyúk miatt lehet ráfogni, hanem mert egyetlen aknafedlap, vagy víznyelő sincs, ami szintben lenne az aszfalttal” – közölték. „Hozzáteszem, a lakott területen kötelező sebességhatárt betartva az aknafedlapok még a 11-esen sem dobálják neki az autókat villanyoszlopoknak, pedig én is minden nap arra járok” – finomította az állítást egy másik helyi lakó.

Tanulópénz a fiataloknak

„Ez egy jó tanulópénz volt, remélhetőleg megtanulta a leckét a fiatal sofőr” – írta egy kommentelő. „Addig jó, míg egy oszlop fogja meg az autót és nem egy ártatlan szembe jövő család” – fűzte hozzá egy szentendrei lakos.

Hiába várnak a felújításra

A közelmúltban lehetett hallani arról, hogy a mindennapossá vált hatalmas torlódások miatt ismét a figyelem középpontjába került a 11-es főút állapota és forgalma. A Dunakanyarban élők hiába várják évek óta az út felújítását, még optimista számítások szerint is évek telhetnek el a megvalósításig – olvasható a város honlapján.

Borzasztó állapot

Kikerülhetetlen a 11-es főút felújítása, a forgalomirányítás korszerűsítése. Az út állaga annyira rossz állapotban van, hogy némely szakaszokon úgy pattog az kocsi, mint egy, a Duna vizére dobott kacsázó kő, írják a szentendrei portálon.

Pedig választási ígéret volt

A tavalyi választások előtt egymást érték a hírek, hogy mikor írják ki a közbeszerzést a kivitelezésre, és mikor indul a megvalósítás. Vitályos Eszter, a választókerület fideszes országgyűlési képviselője például 2022. március-22-én a következő Facebook-bejegyzéssel kampányolt: „A mai napon a Magyar Közút megkezdte a 11-es főút felújításának előkészítését, amely után évente 50 órával kevesebbet ülünk majd a dugóban!”

Mi lett belőle? Semmi.

Június 14-én viszont Vitályos Eszter az alábbiakat közölte az útfelújítással kapcsolatosan: „Ezzel nem akarom azt mondani, hogy itt is elképzelhető, hogy a beruházás egy későbbi időpontban kerül megvalósításra, de azért jó, ha a fejünkben van, hogy több ezer projektet fog átnézni az Építési és Beruházási Minisztérium. Örüljünk, ha ez a projekt úgy tud megvalósulni, és akkor, amikor számítunk rá”. A képviselő akkor azt mondta, hogy augusztusig várhatóan eldől a 11-es főút sorsa.

Idén és jövőre sem indul el a beruházás

Majd Lázár János építési és közlekedési miniszter több lépésben 2100 milliárd forint értékben csaknem 300 állami beruházás leállításáról és felfüggesztéséről döntött. Végül idén május 12-én derült ki, hogy a régiós beruházások is felkerültek arra a listára, amelyen a megszorítások miatt leállított fejlesztések szerepelnek.

Kiemelt kép: Facebook/ Szentendre blogol
Forrás: Budapestkörnyéke.hu