Nem mindennapi látványnak lehettek szemtanúi azok, akik a napokban a Városligetben jártak.

A Néprajzi Múzeum melletti sétányon ugyanis önmagát nem zavartatva, ruha nélkül sétálgatott egy férfi. Az esetről videó is készült. A szemtanúk az első sokkból felocsúdva értesítették a rendőrséget.

Nem találták meg

„2023. október 12-én 22 óra 19 perckor a Budapesti Rendőr-főkapitányságra bejelentés érkezett, miszerint egy férfi ruha nélkül sétál a Városligetben. A helyszínre kiérkező zuglói rendőrök a bejelentővel együtt átnézték a Városligetet, de a szóban forgó férfit nem találták meg. Egyéb rendőri intézkedés nem történt” – közölte a rendőrség.

Elveszítette a valóságérzetét?

Csak találgatnak, hogy vajon mi vezérelte a férfit és hol hagyta el a ruháit, mert a videón jól látható, hogy egy fehér zokni, és a cipője az összes öltözéke, a pólóját pedig a kezében viszi. A Ripost megkérdezett egy pszichológust, aki azt mondta: a férfi elveszíthette a valóságérzetét és így nem is tudatosult benne, hogy mit tesz.

Máskor is történt már ilyen

Az eset nem egyedi, áprilisban a budapesti Kálvin téren szintén anyaszült meztelenül sétált egy férfi. Akkor nem érkezett bejelentés az esetről.

A meztelen sétákhoz vannak a világban erre a célra kialakított helyek, közösségek, séták, nudista strandok. Egyéb esetekben közszemérem sértésnek minősül.

Kiemelt kép: illusztráció

Forrás: Budapestkörnyéke.hu