Nagylelkűség.

A téli hideg hónapok idén még előttünk állnak, és lehet bele sem gondoltunk, hogy hány embernek túl hosszú és embert próbáló ez az időszak, mivel hajlék vagy tüzelőanyag hiányában képtelenek meleg környezetben tölteni a telet.

Egy 2019-es felmérés alapján, amit az American Journal of Public Health publikált, a hideg hónapok alatt a hátrányos helyzetű családok jobban ki vannak téve az éhezés veszélyének, mivel a keresetük jó részét elviszi a tüzelőanyag beszerzése.

2018 márciusában az akkor 47 éves washingtoni Shane McDaniel a hatalmas birtokán elkezdte kitermelni az ott található faállományt. A projekt annyira jól haladt, hogy a 21 éves ikerfiai, Henry és Harrison is belevetették magukat a munkába.

Rövidesen elérték 80 kamionnyi tüzelőanyag mennyiséget, melynek értéke 10,000 dollár is lehetett volna.

„Mindenkinek azt mondtuk, hogy a tüzelőfa nem eladó, így az érdeklődők tiszta bolondnak néztek” – közölte az apa.

McDanielék családja profitszerzés helyett egy sokkal nagylelkűbb ötletet találtak ki, amit egy Facebook posztban közzé is tettek, miszerint azt a hatalmas mennyiségű tüzelőfát felajánlják a környezetükben élő összes rászoruló családnak.

Számtalan ember csatlakozott hozzájuk és ajánlott fel adományokat a kezdeményezés támogatására, de ennél is többen kértek a felajánlott segítségből.

Az akcióval családok ezreinek oldódott meg erre a szezonra a fűtési problémája. Komoly logisztika és szervezés folyamán mindegyik családhoz eljutott a felajánlott famennyiség.

„Szeretek segíteni az embereken!” – összegezte az apuka.

Te szoktál segíteni önzetlenül azon, aki rászorul? Nem számít, hogy a segítség kicsi-e vagy nagy. A lényeg, hogy szívből jöjjön, hiszen az élet nem csak az üzletről szól, az emberi jóság ennél sokkal többet ér! S, tudjuk, ha adunk valamit, az nagy örömmel tölt el minket is, nem csak a megajándékozott felet!

Kiemelt kép: Facebook/ Shane Mcdaniel
Forrás: Filantropikum.hu