A sör jótékony hatásairól már több tanulmány született. A legújabbak szerint fő alkotóelemében egy olyan vegyület található, amely súlyos betegségektől véd meg bennünket. Természetesen csak mértékkel fogyasztva.

Sör, mint gyógykezelés?? Igen.

Kínában már évszázadok óta használják a sört gyógykezelésekre.
Most megmutatjuk, hogy miért.

Az ország tudósai az ital fő alkotóelemében, a komlóban felfedezték a xanthohumol nevű vegyületet, ami nagyon jó hatással van az emberi szervezetre.

Többek között segít a gyulladásokat elkerülni, és csökkenti a rák kialakulását is, véd az Alzheimer és Parkinson kórtól is.

Legtöbbször az embereknek a sörfogyasztásról a sörhastól való félelem ugrik be legelőször. Íme 12 tudományos tény, ami a sör jótékony oldalára hívja fel a figyelmet:

A sör több proteint és B vitamint tartalmaz mint a bor, ugyanakkor ugyanannyi antioxidáns található benne köszönhetően a komlónak, ami az egyik legfontosabb összetevője a remek nedűnek. Nem szenved hiányt fontos ásványi anyagokban, melyeknek fontos szerepe van az anyagcsere-folyamatokban. Mit tudunk ezzel a sok jóval kezdeni a gyakorlatban?

1. Rákmegelőző hatás.

A komlóban található egyik összetevő, a xanthohumol, amely segít a rák kialakulásának megelőzésében, illetve annak kezelésében, kiváltképp a prosztata rák ellen hatékony. Szintén remek forrása a polifenoloknak, köszönhetően az erjesztéshez használt sörtörkölynek. Tény, hogy a sör egyenértékű „fegyver” a vörösborral a rák elleni küzdelemben.

2. Szíverősítő.

A sör gazdag B6 vitamin forrás, mely segít csökkenteni a szívbetegségek kockázatát, úgy hogy gátolja a szervezetben a homocisztein illetve a vérrögök kialakulását, így csökkentve a koszorúér problémák esélyét. Gyulladásgátló hatása miatt pedig csökkenti az atherosclerosis kialakulásának veszélyét, amely többek között koleszterin problémákat okoz.

3. Erősíti a csontokat.

A sör mérsékelt fogyasztásáról bebizonyították, hogy hozzájárul a csontok sűrűségének növeléséhez, ezáltal csökkentve a törések és a csontritkulás kialakulásának veszélyét.

A mérsékelt sörözés másik hatalmas előnye, hogy jó hatással van a 2. szintű diabétesz kialakulásának meggátolására.

4. Vérszegénység megelőzése.

A közkedvelt ital remek B12 vitamin és fólsav forrás, melyeknek hiánya vérszegénységhez vezet. A B12 vitamin fontos szerepet játszik a normális növekedésben is, a jó memória és fejlett koncentrációképesség kialakulásában.

5. Jótékony hatás a vérnyomásra.

Kutatási eredmények szerint, a rendszeresen sört fogyasztó emberek körében kevesebb a magas vérnyomással küzdők száma.

6. Öregedést késleltető.

Segíti az E vitamin hatásának növelését, ami a test egyik legfontosabb antioxidánsa, amelyek fontos szerepet játszanak a bőr egészségének megőrzésében, ezzel lassítva az öregedési folyamatokat.

7. Hatékony ellenszere az epekőnek.

Az egészséges mennyiségű sör elfogyasztása jótékony hatással van a koleszterin szintre illetve az epe termelésre, így csökkentve az epekő kialakulásának veszélyét.

8. Demencia kockázatának csökkentése.

Miközben a sör növeli a „jó koleszterin” szintjét 10-20%-al, csökkenti a demencia és a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.

9. Segíti az emésztést.

A sör sok emésztést segítő szert foglal magába, melyek többek között serkentik a gasztrint, növelik a gyomorsavat, és a hasnyálmirigy enzimjeit.

10. Csökkenti a vesekő kockázatát.

A sör sok káliumot és magnéziumot tartalmaz, így gátolva a vesekő kialakulását.

11. Csökkenti a stresszt.

Az alkoholtartalmú italokkal egyetemben, a sör is csökkenti a stresszt.

12. Vizelethajtó

Ez sokszor inkább bosszúságot okozó „mellékhatás”, ellenben jó hatással van a testünkre, ezáltal megszabadulunk a méreg- és egyéb káros anyagoktól.

Forrás: minden-egyben.com