Súlyos betegsége mellett is dolgozik a Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai-díjas, Reviczky Gábor. A színművész a Kossuth Rádió Nagyok című zenés portréműsorában a gyerekkorát meghatározó traumájáról is beszélt.

„Egy jó előadás, amit a színész is imád, gyógyszer a nézőnek, mert arra az időre elvisszük egy másik világba, ahol jól érzi magát, és óriási gyógyszer a színész számára is” – mondta a daganatos betegséggel küzdő 74 éves színművész, aki most is forgat és dolgozik. Bár korábban rengeteget vezetett autót, a kezelések mellékhatása miatt most már mások viszik a helyszínekre. „A hatodik kemoterápia óta szédülök. Alapvetően, ha megyek bárhová, vagy ülök, nincs problémám, de ha beülök az autóba vezetni, akkor ájulás előtti rohamaim vannak.”

A Kossuth Rádiónak adott interjúban színészi karrierjének felidézése mellett egészen gyerekkoráig kalauzolta a hallgatókat. A horgászszenvedélye és iskolás korában megmutatkozó tehetsége mellett őszintén beszélt édesanyja elvesztéséről, és a tragédia hatásáról. Édesapja egyedül nevelte, mert skizofréniában szenvedő édesanyja öngyilkos lett, egy vonat elé ugrott.

„Sajnos nagyon korán, és egy fiúgyermek életében nagyon rossz időben elvesztettem az édesanyámat, 13 éves koromban. Egy kamasz fiú életében nagy károkat tud okozni az ilyesmi, kiváltképp a szeretet átadásában, mert nem volt minta, nem volt meg az anyai szeretet” – fogalmazott a színművész, aki a hallgatóknak egy fontos üzenetet is megfogalmazott: „Sajnos rettenetesen nehéz elérni, de próbáljuk meg szeretni egymást. Tegyünk meg mindent ezért, mert a szeretet mindenkit meggyógyít”.

Forrás: mediaklikk.hu