Vallomást tett a 18 éves elkövető.

Az egyesült államokbeli Phoenixben meggyilkolták a közismert magyar pszichológus, Prof. Dr. Bagdy Emőke fiát – írta a Blikk.

Az arizonai helyi sajtóban jelent meg a hír, hogy

október 21-én halálra késelték az 53 éves Császár Zsoltot.

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra”

– erősítette meg lapnak a hírt Bagdy Emőke.

Az amerikai sajtóban idézték az elkövető, a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomását is. Ebben azt állította, Császár Zsolt a nővére lakásán vendégeskedett, és egy szóváltást követően, önvédelemből szúrta meg többször áldozatát. Bagdy Emőke ugyanakkor cáfolta az amerikai lapokban megjelenteket.

Mint mondta, nem igaz, amiket az amerikai sajtóban írtak, az ügyben még jelenleg is nagy erőkkel folyik a nyomozás. Hozzátette: az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot és hanganyagot megismerhetnek, így a boncjelentéstől a tanúvallomásokig mindent. A pszichológus közölte, semmi nem igaz abból, ami a sajtóban megjelent.

A gyilkos: Yaaliyah Jackson-Maricopa / Forrás: lawandcrime.com

„A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont, stb.

Nem ismerte a fiam a támadókat,

és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es jóságos kis ember”

– mondta Bagdy Emőke.

A klinikai szakpszichológus azt kérte minden jóérzésű embertől, hogy az ügyben ne zaklassák őt és a családját.

(Címlapkép: Dr. Bagdy Emőke/Facebook)