Borított egy hivatalnok: Orbán már a lopott hatvanpusztai birtokon tartja a megbeszéléseit

Amiről azt állította, hogy az apjáé.

Borított egy hivatalnok: Orbán már a lopott hatvanpusztai birtokon tartja a megbeszéléseit

Egy korábbi magas rangú kormányhivatalnok szerint Orbán Viktor már nemcsak hosszú hétvégéket tölt a családjával a 13 hektáros hatvanpusztai birtokon, de rendszeresen ott fogad kormánytagokat, fideszes politikusokat, illetve üzletembereket – írja a VSquare hírlevele, amelyet a Telex idéz.

A forrás szerint a miniszterelnök azt követően helyezte át a találkozókat a felcsúti otthonától néhány kilométerre található, egykori Habsburg-birtokra, hogy nyáron befejeződött az épületegyüttes és a körülötte található birtok felújítása.

A 19. században József nádor által létrehozott birtok rekonstrukciója becslések szerint 30 millió euróba (kb. 11,5 milliárd forintba) kerülhetett, papíron pedig Orbán Győző, a kormányfő apja a tulajdonosa.

A VSquare megjegyzi, a miniszterelnök éves bevétele hivatalosan 180 ezer euró, átszámítva mintegy 69 millió forint.

A lap forrása szerint Orbán bizalmas munkamegbeszélései jellemzően este zajlanak a hatvanpusztai birtokon. Közvetlen beosztottai autóval teszik meg a 40 kilométeres utat Budapestről, de a helyiek szerint a térségben nagy a helikopterforgalom is, és sokszor látni katonai, illetve rendőrségi gépeket a levegőben.

A miniszterelnök rendszeresen felbukkan a szomszédos Etyeken egy állami és európai uniós forrásból felújított étteremben, illetve pincészetben.

A lopott pénzből épített, sokáig titkolni próbált hatvanpusztai luxusbirtokról >>IDE KATTINTVA<< olvashatsz bővebben.

(Vsquare / Telex / Nyugati Fény)