A téli sportok és a fehér karácsony rajongói, a téli divat iránt érdeklődők, és azok, akik a visszafordíthatatlan környezeti károk miatt aggódnak a Föld sorsáért, már most tűkön ülhetnek, hogy vajon mennyi hó fog esni idén.

Íme, a szakértők előrejelzése a téli hónapokra:

Figyelemben véve, hogy az idei, 2023-as év már januártól kezdve hőmérsékleti rekordokat döntött meg itthon és világszerte is, manapság már nagy kérdés, hogy számíthatunk-e egy kis, már-már nosztalgikus hóesésre?

A szakértők szerint, a ránk váró téli hónapokban nem várható túl sok havazás.

December: A tél első hónapján a kontinensünk északi területein számíthatunk jelentősebb hómennyiségre, mert egy délnyugati áramlás hatására melegedni fog az idő Európa nagy részén.

Január: Az év első hónapja már több havat tartogat Közép-Európában, bár ez nem lesz nagyon erős és sok. Franciaország keleti részétől Közép-Olaszországig, valamint a Balkán-félszigeten várható fehér takaró. Hazánkban is hull majd a hó, de nem annyi, mint Ausztria hegyvidékén.

Február: Az utolsó téli hónapban már szélesebb körben lesz havazás Európában, de gyengébb és ritkább, mint januárban. Hazánkban és a környező országokban kevesebb hó várható, mint az előző hónapban. Franciaország nyugati része és Dél-Spanyolország hómentes marad. A legtöbb havat Svájc és Norvégia déli részére jut majd.