Igazi Rómeó és Júlia-történetnek lehetnek tanúi a lakók Újpalotán, a Páskomligeti lakóparkban, akarva-akaratlanul. Egy fiatal férfi egy tízemeletes ház előtt kiabál fel szerelmének, aki őt az erkélyről hallgatja.

Bár van olyan szomszéd, aki szórakoztatónak találja az eseményt, olyan is akad, akit zavar a hangoskodás.

Modern Rómeó és Júlia

Az egyik kerületi Facebook-csoportban osztotta meg egy helyi lakos, hogy a Páskom parkban egy Rómeó és Júlia-történet bontakozik ki mindenki szeme láttára. A szerelmesek valószínűleg nemrég szakíthattak, amit a fiú nem tud feldolgozni, emiatt valahogy mindig a lány lakása előtt köt ki, és onnan próbálja visszahódítani őt.

Másik fiút választott

„Rómeó kiabál fel az emeletre Júliának, aki állítólag most egy másik fiút szeret, mert neki egyéb adottságai vannak. De Rómeó még mindig fülig szerelmes szíve választottjába. Annyira megható a történet, hogy nincs szívünk rendőrt hívni rá” – közölte egy helyi lakó.

Esti szerenád

Elmondása szerint este 9-kor kezdődött az esemény, a ház lakói közül pedig sokan az erkélyen ülve hallgatták az előadást, amit néha a rendőrség megszakított.

„Átlagosan 2-5 óránként érkeznek a rendőrök, van, hogy magukkal vigyék a szerelmest, de körülbelül 40 perc és újra visszatér. Nem tudnak vele mit kezdeni, mert nem bűnös. Semmi rosszat nem csinált. A fiú azt mondta, hogy 10 órát ült a fogdában, éhes, és szomjas, viszont annyira szereti a lányt, hogy simán ülne érte 5 évet is” – tette hozzá a szem- és fültanú.

Nem minden fenékig tejfel

A férfi ezek után eldurvult, és fenyegetni kezdte kedvese édesanyját és jelenlegi párját is.

„Eleinte furcsa volt Rómeó szájából hallani, hogy »ha nem jössz haza, anyádat fel fogják ravatalozni«, de én már rájöttem, hogy ez a pasi tényleg szereti ezt a lányt. Azt nem merem leírni, mit üzent a lány jelenlegi párjának, de tartós tejet már ne vegyen, ez a lényeg” – írta a szomszéd.

A ott élő lakó szerint a férfi feltehetően tudatmódosító hatása alatt áll, ugyanis szerinte hallucinál, és két emelettel lejjebb néz, mint ahol a lány lakik.

„Én már meg se lepődnék ha betoppanna Erdélyi Mónika, és közölné, hogy a mai témánk: »Szeretlek Anna«. A lányt viszont egyelőre nem hatja meg ez a dolog, sőt” – folytatta a posztjában.

A férfi azt is felemlegette a lánynak, hogy rengeteg dolgot kapott tőle, mint például húszezer forintos fülhallgatót és egy szőrmekabátot.

„Mondjuk érdekesen konzervatív a helyzet, a lány kint van az erkélyen és mintha cukkolná szíve választottját” – részletezte a posztoló.

Az aktuális dráma körülbelül egy órán át tartott, a lakók ezt követően pihenőre térhettek. Azt azonban nem tudni, hogy a férfi legközelebb mivel áll elő, hogy elnyerje a nő szívét – írta a Metropol.

Kiemelt kép: illusztráció

Forrás: budapestkörnyéke.hu