Elképesztő.

Nagyon durván bántották és provokálták egy rendezvényen Farkas Franciskát. A színésznő először nem akarta elmondani, milyen atrocitások érték, de végül a Facebookon írta le, mit élt át.

Farkas a legújabb filmje apropóján közönségtalálkozón vett részt Pécsett. Az írását változtatás nélkül tesszük közzé:

„Sokat gondolkoztam, hogy megosszam-e vagy ne, de végül úgy döntöttem, megosztom. A pécsi közönségtalálkozón, a film után késve érkezett Balogh Róbert író, aki moderálta a beszélgetést.

Mondanom sem kell,hogy mivel 20 percet késett a kérdező, egyedül ültem a színpadon és kezdtem beszélgetni a nézőkkel.

Mire megjött Róbert, már elkezdtem beszélgetni a közönséggel, hogy ne menjenek el és haladjunk a programmal. A moderátor csak ekkor kezdett igazán bele a műsorába, szóval miután elvétette a közönségtalálkozó napját, a filmet nem látta, késve érkezett, az első kérdése az volt, színésznőnek tartom-e magam.

Ezek után folyamatosan sértegetett és lenézve, lesajnálva provokált és bántott folyamatosan, például olyan kérdésekkel, hogy

»Téged a magyar emberek elfogadnak?«

Rasszista, rosszindulatú és korlátolt volt az összes megszólalása, én bírtam egy darabig, mert a gandhis diákok is részt vettek az eseményen, és azt akartam lássák, hogyan kell türelmesen,nyitottan és intelligensen reagálni egy teljesen egyérteműen rasszista és kirekesztő szituációban.

De a végén már olyan szinten volt bántó Róbert, a moderátor, hogy a nézők felálltak és elkezdtek bekiabálni és lelállították az egészet.

Az Kultik Pécs – Uránia mozi vezetősége elnézést kért tőlem és kijelentették, hogy elhatárolódnak Balogh Róbertől. Kirúgták és nem áll szándékukban újra együtt dolgozni az íróval.

Számomra azért volt ez nagyon érdekes, mert sajnos nem sokszor történt meg, hogy

egy emberként álltak ki mellettem, vagy akárki mellett,

egy egyértelműen igazságtalan helyzetben, de ez az eset megmutatta, hogy bár vannak még korlátolt újságírók, akik moderálni merészelnek, de vannak bátor emberek, akik képesek kiállni és összefogni,akiknek az igazságérzetük még a helyén van!!

NAGYON KÖSZÖNÖM MINDNKINEK, AKI KIÁLLT ÉRTEM!! Elfogadom az Kultik Pécs – Uránia mozi bocsánatkérését!

Balogh Róbert bejelölt ismerősnek, pedig a végén már büdös cigányozás ment…nemértem…ő az.”

(Farkas Franciska/Facebook)